Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP turnir u Umagu

Čilić u polufinalu kao prvi Hrvat nakon 2002.

Marin Čilić
Sanjin Strukić/PIXSELL
29.07.2011.
u 22:32

Uz vrhunski tenis i pobjedu nad Talijanom Seppijem (6:1, 6:3) Marin Čilić plasirao se u današnji polufinale 22. umaškog ATP turnira

Jedini preostali Hrvat u konkurenciji prvi je Hrvat ovdje među završna četiri u posljednjih devet godina (Krajan 2002.)

- Igrao sam ekstremno dobro, unatoč tome što su se lopte napuhale, a vlaga uvjetovala da uvjeti za igru budu spori. Zbog toga smo u drugom setu prestali pogađati winere, moralo se puno raditi za svaki poen. U posljednje vrijeme tjeram se da svaki poen igram sa 100 posto - kazao je Marin.

To će morati činiti i protiv polufinalnog suparnika Talijana Fogninija koji je izbacio sunarodnjaka Staracea (3:6, 6:3, 6:1). U njihovu jedinom dvoboju prije dvije godine Čilić je osvojio samo dva gema (2:6, 0:6). No, slično je bilo i sa Seppijem (četiri gema) pa ga je sada slomio.

- Tada u Monte Carlu uvjeti su bili strašno spori. Ovo će biti puno teži meč nego sa Seppijem. Trebat će puno više raditi. Fognini je nepredvidiv. Osim što je brz, odlično tjelesno spreman, on je i jedan od najboljih defenzivaca na Touru - ističe Čilić.

U drugom polufinalu igrat će Dolgopolov (dobio Ramosa 6:3, 7:5) i Ferrero koji je bio bolji od Berlocqa 6:1, 7:6. Dolgopolov je talentiran i osoben igrač kakvi mogu privući publiku. U noći izbora Miss hostesa ovaj (pre)opušteni Ukrajinac nije otišao spavati prije četiri ujutro.

- Nije mi to bio problem jer se ovdje mečevi igraju predvečer ili navečer pa imam vremena naspavati se - rekao je Dolgopolov.

Vječito nasmijani Dolgopolov bio je član žirija, a potom je i intervjuirao novoizabranu misicu. Primjetno je da se voli kretati u društvu lijepih djevojaka pa smo ga pitali za usporedbu. Ukrajinke ili Hrvatice?

- Ja to gledam kroz postotak. Mjerim to po tome koliko se puta okrenem na ulici. Mislim da je u Ukrajini veći postotak lijepih žena nego ovdje - zaključio je Ukrajinac.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije