Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31 stranica odluke

Čilić je u Queen'su znao za nalaze, ali je ipak dogurao do finala

marin čilić (1)
Reuters/Pixsell
24.09.2013.
u 22:30

ITF je objavio nepoznate detalje sa saslušanja našeg najboljeg tenisača

Da je bio pozitivan na antidopinškom testu obavljenom 1. svibnja u Műnchenu Marin Čilić nije doznao u Wimbledonu, kako se dosad mislilo nego je o tome bio obavješen još 11. lipnja, dva tjedna prije predaje meča u drugom kolu Wimbledona i dobrovoljnog odustajanja od daljnjih nastupa. Dakle, Čilić je već u Queen\'su znao da bi mu rezultat na tom turniru mogao biti poništen. No, svejedno je odigrao najbolje što može i dogurao je do finala u kojem je izgubio od Andyja Murraya. 

To je jedan od zanimljivijih detalja iz poduljeg materijala (čak 31 stranica) sa saslušanja Marina Čilića, obavljenog 13. rujna u Londonu, koji je objavio ITF. Čilić tamo nije bio sam nego su ga zastupali odvjetnici Howard L. Jacobs iz Kalifornije i Mike Morgan iz Londona. Oni su za Čilića tražili manju kaznu (maksimalna je mogla biti dvogodišnja suspenzija) uspoređujući njegov slučaj sa slučajem tenisača Graydona Olivera, koji se protiv vremenskih razlika borio tabletama za spavanje zbog kojih je pao na dopinškom testu a za što je dobio samo dvomjesečnu suspenziju. Sud je očito izrekao kompromisnu kaznu od devet mjeseci zabrane nastupa (do 31. siječnja 2014.) s oduzimanjem osvojenih bodova i novčanih nagrada.

Od još nekih detalja sa saslušanja izdvojili bismo činjenicu da se naš tenisač odrekao mogućnosti traženja B uzorka, a kao razlog predaje i odustajanja od Wimbledona i drugih turnira naveo je ozljedu koljena \"zato da bi izbjegao negativan publicitet\". Njegov brat je u ITF donio sporno pakiranje glukoze koje je sadržavalo 20 tableta od kojih je 11 bilo uporabljeno a devet je ostalo kod kuće u Međugorju. Tablete mu je kupila majka u Monte Carlu, ali je ljekarnici očito nisu dobro razumjeli jer ne govori francuski.

Čilić je spomenuo suradnju s kondicijskim trenerom Slavenom Hrvojem koji mu je savjetovao \"uzimanje elektrolita, proteina i glukoze jer ne jede dovoljno\". Priličan je prostor posvećen i odnosu s bivšim trenerom Bobom Brettom o čemu je govorio i londonski psihijatar Stephen Humpphries ustvrdivši da je \"napetost u odnosima s Brettom mogla utjecati na njegovo stanje uma\". Otkrilo se da Marinov razlaz s Brettom nije bio onako idiličan, Brett se dva puta odbio rukovati s njegovom majkom, a roditelji su od Čilića tražili da suradnju s njim prekine i prije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije