Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''u boj, u boj'' u kaliforniji

Američki Hrvati nosili Ljubu do naslova: Molili su nas da ušutimo

Navijači Indian Wells
Croatiansoccerreport.com
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
22.03.2010.
u 15:00

- Govorili su nam da nismo na nogometnoj utakmici, no na kraju su nam pružili ruke - pričaju kalifornijski Hrvati koji su bodrili Ljubičića u Indian Wellsu.

Vjerojatno se i sam Ivan Ljubičić iznenadio kad je usred Kalifornije, servirajući Andyju Roddicku, iz publike začuo ''Mi Hrvati'', ''U boj, u boj'' i ''Hoćemo pobjedu''.

Nekolicina američkih Hrvata udružila su se kako bi dali podršku Ljubičiću u finalu Indian Wellsa, no istodobno i kako bi ''omeli Roddickove navijače''. Izgleda da su u tome i uspjeli. Za kraj su Ljubi skandirali ''Javi se, javi se''... I javio se.

- Ivan je bio tako graciozan nakon meča. Stisnuo mi je ruku i dao potpisani znojnik s glave te nam se zahvalio na podršci. On je istinska sportska klasa, bio je to nevjerojatan doživljaj - prenosi navijačka stranica Croatiansoccerreport.com riječi Dennisa Fistonića, jednog od Ljubinih navijača.

Ono što je ove dečke ponukalo na glasno bodrenje bio je telefonski poziv - iz Hrvatske.

- Nakon polufinalnog meča nazvala me baka iz Brodarice pokraj Šibenika i rekla kako me vidjela na tamošnjem Dnevniku. Tada sam shvatio da prestavljam milijune Hrvata širom svijeta. Moj prijatelj Fistonić i ja odlučili smo 'regrutirati' Hrvate iz Los Angelesa da se odluče na 2,5-satni put. Nesumnjivo nam se trud isplatio jer gledali smo najveći meč u povijesti Indian Wellsa - kazao je Denis Svirčić.

Američki navijači pristojno su ih molili da se utišaju jer ih 'bole' uši, no hrvatski dečki još su pristojnije odbili takvu mogućnost.

- Govorili su nam da nismo na nogometnoj utakmici, no na kraju su nam pružili ruke i priznali da je Ljubičić bio bolji - rekao je Svirčić.

S terena su Ljubičića ispratili s ''Ivane, majstore'' i ''Kup je naš'' i na kraju postali veća atrakcija od, od danas, 13. igrača svijeta.

- Deseci ljudi zaustavljali su nas i tražili da se fotografiraju s nama. Nastavili smo s pjesmom i na ulicama, a i u jednom toaletu smo zapjevali ''neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta'' - zaključuje Denis Svirčić uz poruku:

''Danas je vidija svijet kako kuca hrvatsko srce.''

Komentara 6

DO
domingo1981
18:45 22.03.2010.

Pazi malo koga pljujes. Mora da si zavidan dok ostavljas ovakve komentare... U ostalom, trebali si dignuti noge u zrak, jeli? Komunjaro, gotovo je. Nema vise juge :) Ali sad nazalost smijes i ti reci svoje misljenje. Za dom spremni!!!

Avatar Topgen
Topgen
18:48 22.03.2010.

Domingo , pusti ih. Oni pate jer im je Ivan prvo shebao Noleta pa evo i osvojio turnir. To im je previse. A jos se priblizava Devis Cup ... U svakom slucaju , bravo momcima iz Cro-fornije , bili suu super . Nek se vidi da nas ima !!!

OB
-obrisani-
18:27 22.03.2010.

zaradite na ovom..provjereno, mozda malo vremena izgubite dok se registrirate ali isplati se....http://bux.to/?r=Bezuhov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije