Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKA BORBA ZA NASLOV

Španjolci opleli po vatrenima: Gvardiol ničime ne doprinosi, a Kovačić nije kalibar za City

Premier League - Everton v Manchester City
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
1/6
22.02.2024.
u 13:49

"Ni u obrani ni u iznošenju lopte ne vidi se da je bolji od Stonesa, Walkera, Akanjija, Akea ili Rubena Diasa. Štoviše, na boku pati protiv brzih krila", navodi najčitaniji španjolski sportski list

Aktualni prvaci Engleske i Europe poprilično se muče u aktualnoj sezoni. Manchester City nakon osvajanja trostruke krune zapao je u seriju lošijih rezultata. Činilo se da će konačno uhvatiti korak s vodećim Liverpoolom i doći u zonu gdje ih mogu prestići, no podjela bodova s posrnulim Chelseajem ponovo ih je vratila korak unatrag, dok su "Redsi" pobjegli na četiri boda prednosti.

Međutim, nemaju muke samo na terenu. Premier liga klub tereti za čak 115 navrata u kojima su prekršili pravila financijskog ferpleja golemim izdacima za transfere. Osobito je to vidljivo bilo prošloga ljeta kada su u Manchester stigli hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol. Veznjak je došao iz Chelsea za 29.1 milijun eura, a Gvardiol je postao najskuplji branič u povijesti sporta s 90 milijuna eura odštete.

GALERIJA Liverpool deklasirao Chelsea (4-1); City je prestigao Arsenal i nastavio s pobjedama

Premier League - Everton v Manchester City
1/13

Kovačićevu sezonu obilježile su ozlijede. Gvardiol je započeo sjajnim igrama, zatim je uslijedio rezultatski pad s ostatkom momčadi, a sada se vratio nakon lakše ozlijede gležnja. Teme se dotakla španjolska Marca.

"Došao je odlučujući dio sezone, a oni koji su dovedeni i plaćeni kao pojačanja nestali su iz trenerovih planova. U zadnjih pet utakmica četiri spomenuta igrača zajedno imala su četiri nastupa od početka. Gvardiol je, doduše, zadnje tri utakmice bio ozlijeđen, dok je Kovačić netragom nestao", pišu Španjolci.

VEZANI ČLANCI:

"Činilo se kako se Kovačić daleko najbolje od prinova uspio prilagoditi zahtjevima Cityja. Bio je starter u prve četiri prvenstvene utakmice, kao i u mečevima engleskog i europskog superkupa. Usprkos tome što nije kalibar igrača kakve Guardiola želi, činilo se kako je uvjerio trenera da je taj. Međutim, nakon toga je potonuo", navode i dodaju:

"Trenutačno je 12. igrač Cityja po minutaži. Na terenu je proveo 1615 minuta ili 45 posto vremena. To čak i ne pokazuje koliko je potonuo jer je nakon lakše ozljede mišića gotovo potpuno nestao. Navedeno najbolje ilustrira ovaj podatak: veljača je pri kraju, a Kovačić je u njoj igrao 5 minuta."

VEZANI ČLANCI:

"Gvardiola je City učinio najskupljim braničem u povijesti. Od novih igrača ima najvišu minutažu: 2144 minute ili 60 posto vremena je na terenu. Igrao je 27 utakmica, od čega 23 kao starter. Nekad kao stoper, a nekada kao lažni lijevi bek, ovisno o tome igra li Pep s tri stopera ili s četvoricom u obrani. Iako je Gvardiol među 11 igrača koje je Guardiola najviše koristio, Hrvat se nije uspio nametnuti kao onaj koji pridonosi igri Cityja", piše Marca i zaključuje:

"Ni u obrani ni u iznošenju lopte ne vidi se da je bolji od Stonesa, Walkera, Akanjija, Akea ili Rubena Diasa. Štoviše, na boku pati protiv brzih krila. Podsjetimo se što je o njemu napisao Goal nakon utakmice s Chelseajem (4:4): Uopće ne izgleda kao najskuplji branič svijeta."

VIDEO Zagreb: Trening Real Betisa

Komentara 7

Avatar memento mori
memento mori
14:10 22.02.2024.

Ma e. Španjolci su dokazano pametni.. Kako su ono pisali za Modrića, najveći promašaj Reala.... A što su pisali za Alvesa? Nek mu sad šalju pakete u zatvor.

DU
Deleted user
14:21 22.02.2024.

Malo jači stručnjaci?

Avatar CUBE
CUBE
16:00 22.02.2024.

Tolko je loš da je na svetskom kao najmlađi pomeo svu konkurenciju 🤓

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije