Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MONIKA SELEŠ

Slavnu jugoslavensku sportašicu uništio je monstruozni navijač. Upala je u depresiju i dobila PTSP

London: Održan je WTA's Tennis on the Thames Party
Foto: Ian West
1/5
17.07.2023.
u 09:42

1990. godine je u dobi od 16 godina postala najmlađa pobjednica Roland Garrosa, a osvojila je osam velikih pojedinačnih naslova prije svog 20. rođendana i na kraju godine bila je svjetski broj jedan.

Danas 49-godišnja Monica Seleš bila je svojevremeno jedna od najboljih tenisačica svijeta, a rođena je u Novom Sadu, u obitelji mađarskog crtača stripova i profesorice povijesti. Bila je teniska reprezentativka SFR Jugoslavije, SR Jugoslavije i  kasnije SAD-a, a osvojila je čak devet Grand Slam titula.

1990. godine Seleš je sa 16 godina postala najmlađa pobjednica Roland Garrosa, a osvojila je osam velikih pojedinačnih naslova prije svog 20. rođendana i na kraju godine bila je svjetski broj jedan. 

Ipak, teška životna sudbina spriječila je Monicu da postane jedna od najboljih tenisačica u povijesti. 1993. godine Monika je otputovala u Hamburg na turnir gdje se trebala suočiti s tada najvećom protivnicom, slavnom Steffi Graf, no njihov je okršaj na terenu spriječio poludjeli napadač koji je Moniku napao nožem i izbo je između lopatica leđa tijekom meča protiv Magdalene Maleeve.

GALERIJA Staljin je naredio bojkot šahovske Olimpijade u Dubrovniku, a Tito tražio da kralj nema krunu

London: Održan je WTA's Tennis on the Thames Party
1/4

Tenisačica je jedva preživjela napad, a otkrilo se da je napadač bio ludi fan Steffi Graf koji je mrzio Moniku pa je želio biti siguran da neće moći nastupiti protiv Graf. Monica je sva u krvi prebačena je u lokalnu bolnicu, a posjetu joj je došla i Steffi Graf koja se ispričala jer je došla samo nakratko pošto se morala vratiti na turnir. Seleš je skoro ostala paralizirana, a nakon terapija vratila se tenisu 1995. godine, ali više to nije bila ista igračica koja je dominirala.

VEZANI ČLANCI:

Potom je dobila tužnu vijest da joj preminuo otac koji je bolovao od raka, upala je u depresiju i ranije dobila PTSP koji je označen kao posljedica napada na hamburškom ATP-u. Danas je udana za milijunaša Toma Golisana koji je stariji 32 godine, a upoznala ga je 2009. Malo je priča o privatnom životu, ali više puta je navela da je sretnija nego ikad prije. 

Komentara 7

PR
pravednik2
10:49 17.07.2023.

Da nije bilo Hamburga, postala bi bila daleko najbolja u povijesti. Velika njemačka sramota. Nije dobila ni marke odštete.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
10:31 17.07.2023.

Kakvo je to osiguranje bilo???

DA
dabssa
12:29 17.07.2023.

I udala se za milijardera, pa opet dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije