Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrto europsko zlato

Sandra Perković: Sabor mi nije u mislima, samo Rio

Sandra Perković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
10.07.2016.
u 10:49

- Jednostavno se ne želim ničim opterećivati uoči Olimpijskih igara u Riju koje su mi vrhunac sezone - rekla je Sandra Perković.

Sandra Perković pospremila je četvrtu uzastopnu zlatnu europsku medalju u džep. Kada dođe u Zagreb, medalja će naći svoje mjesto u njezinoj sobi trofeja.

- Stavit ću je zajedno s europskim zlatnim medaljama iz Barcelone, Helsinkija i Züricha. Slažem te medalje kao što kolekcionari lijepe sličice u albume - rekla je Sandra.

Za dvije godine napast će i petu zlatnu medalju u nizu i po broju medalja pokušati dostići Irenu Szewinsku, Fanny Blankers-Koen, Marlies Göhr, Grit Breuer i Heike Drechsler. Rekorderka je sa šest zlatnih medalja Marita Koch. - Ma ne priznajem atletičarke koje osvajaju medalje u dvije discipline. Marita je od šest zlata tri osvojila kao članica štafete. Dakle, da se računa samo jedna disciplina, bila bih najbolja. Ali da zadovoljimo sve ukuse, za jedno četiri godine bit će i ta šesta - istaknula je Sandra.

Nije bio baš ugodan pogled na semafor nakon treće serije. Tek četvrto mjesto...

- Ma, kriva je činjenica što nas je bilo previše u finalu - petnaest. Od serije do serije čekala sam po pola sata, što nije normalno. U takvoj situaciji je i najmanja pogreška skupa. Sreća je što sam imala dovoljno dugačak hitac da uđem među osam. A tih osam imalo je pravo na još tri pokušaja. E, tad je za mene počelo natjecanje i odmah u prvoj seriji nastavka bacila sam dužinu za zlato, a da ne bi bilo “nisam znala”, u petoj seriji disk je odletio na 69,97 metara - rekla je Sandra.

A je li vam žao što hitac nije preko 70 metara?

- Ne. Ni najmanje. Ova dužina me potpuno zadovoljila, s obzirom na uvjete koji su bili na stadionu. Nisu smetali samo kiša i vjetar nego i to što sam se s krugom “upoznala” neposredno prije finala. Jer, kvalifikacije sam odradila na sasvim drugome mjestu - rekla je Sandra.

No, dobro, dužina 69,97 metara bit će dovoljna za olimpijsko zlato u Riju. Teško da će Kubanke moći pratiti tu dužinu. Premda, nikad se ne zna...

- Odmah nakon povratka u Zagreb idem u svoju bazu Medulin gdje ću se malo odmoriti. Potom slijedi nastup na mitingu Dijamantne lige u Londonu 22. srpnja. Taj miting bit će generalka za Rio - rekla je Sandra.

Vraća li se u saborske klupe, ako do toga dođe?

- O tome za sada ne razmišljam. Sve misli usmjerene su mi u obranu londonskog zlata. O saborskim klupama mogu razmišljati tek na jesen. Nikako prije. Jednostavno se ne želim ničim opterećivati uoči Olimpijskih igara u Riju koje su mi vrhunac sezone - rekla je Sandra Perković. 

Komentara 14

UZ
UDBA_ZAGREB
11:12 10.07.2016.

a šta bi ti imala za reći u Saboru?? Bandić ti je idol, dovoljno.

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
14:33 10.07.2016.

al ti je u mislima saborska placa. znamo mi sve

Avatar bosanac1951
bosanac1951
11:02 10.07.2016.

Sandra Perković: Sabor mi nije u mislima, samo Rio..........Ak je tako gospodična vrati lovu koju dobivaš kao saborski zastupnik, a bila si na 2,35 saborskih sjednica...Ili bar tu lovu poklonite u humanitarne svrhe...bilo bi poštenije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije