Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Zagrebaši spašavali dobivenu utakmicu

Ivano Balić
Marko Lukunić
15.11.2009.
u 17:24

Teškom mukom, u posljednjim sekundama utakmice, rukometaši Croatia osiguranja iščupali su 29:28 (18:15)pobjedu u petom kolu skupine C Lige prvaka na gostovanju kod Kopenhagena.

Tonči Valčić je naplatio sve svoje promašaje u drugome poluvremenu, u čak je šest prethodnih pokušaja njegove udarce zaustavljala ili vratnica ili vratar Steinar Ege, da bi u sedmom pogodio cilj. Pet sekundi bilo je premalo vremena da bi Danci izjednačili.

Rasplet će biti u Areni

A dvadeset minuta ranije činilo se da zagrebački rukotešai imaju već bodove u džepu, da je samo stvar tehnike kako lijepo 24:18 vodstvo treba pretočiti u dva boda. No, zagrebaši su neobjašnjivo stali, ušli u crnu rupu od osam minuta. U tom razdoblju gost nije postigao pogodak, a domaćin je uspio zabiti četiri, primakao se rezultatski, a nešto kasnije i poravnao. Triler na svršetku ipak je donio veselje Zagrepčanima, a rastužio je Kopenhažane. Jer, bodovi osvojenu u dvorani u Farumu trebali bi zagrebašima osigurati treću poziciju u skupini, omogućili su im i da ostanu u utrci za drugom pozicijom.

Balića i društvo sljedećeg vikenda očekuje gostovanje u Švedskoj kod Alingsasa, i tamo su zagrebašima bodovi ključni. Osvoje li ih, neće biti kažnjeni zbog visokog poraza u Hamburgu, i u četiri preostale utakmice u skupini koje se igraju u proljeće u svojoj će Areni moći u borbu za plasman koji žele.

Sve donedavno u klubu su mislili da se u osmini finala križaju s momčadima iz skupine D, u kojoj su Kiel i Barcelona, ali su ipak na vrijeme saznali da je EHF odustao od prvobitnog programa i da ih očekuje novi ždrijeb. Prvoplasirani će igrati protiv četvrtoplasiranih, drugoplasirani protiv trećeplasiranih. No, čelnici zagrebaša i u tom novom sustavu nisu promijenili svoj cilj: žele drugu poziciju u skupini koja nudi ipak veće mogućnosti da se dohvati četvrtfinale.

Devet golova Lazarova

Za Croatiju osiguranje pobjedu nad Kopenhagenom su izborili Šego (10 obrana), Škof (3 obrane + 2 sedmerca), Marić 1, Gajić 3, Loke 2, Lazarov 9 (4), Kopljar, Špoljarić, Lubej, Džomba 1, Gojun, Štrlek 6, T. Valčić 4 i Balić 3.

Nakon 5. kola u skupini C vodi Ciudad Real s 10 bodova, slijede Hamburg 8, Croatia osiguranje 6, Kopenhagen 4, Alingsas 2 i Fyllingen bez bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije