Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - SRBIJA 24:24

Za infarkt! Morat ćemo bolje

Igor Vori
Foto: Antonio Bronic/PIXSELL
1/9
19.01.2011.
u 19:37

Drama nad dramama: U 4. kolu skupine C naši rukometaši protiv Srbije izvukli su bod, no u infarktnoj završnici mogli su do pobjede

Rukometaši Hrvatske u prvoj ozbiljnoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj odigrali su neodlučeno – 24:24 (12:13) – sa Srbijom. Sigurno je da zasad u drugi krug prenosimo jedan bod, a možda i tri svladamo li večeras Dansku ili dva završi li i ta utakmica neodlučeno.

Ipak je bila posebna

Bez obzira na to što su igrači i stručni štab stalno govorili da ovo neće biti posebna utakmica iako je na drugoj strani Srbija, ona je ipak bila drukčija od ostalih na velikim natjecanjima. Primijetila se nervoza kod naših igrača, nikako se nisu uspijevali rezultatski odlijepiti i naša kvaliteta nije isplivala na površinu.

– Protiv nas igrali su samo Balić i Vori. Druge nisam vidio i bolje da je tako – rekao je Veselin Vuković, izbornik Srbije.

I nije puno pogriješio. U obrani smo još dobro igrali, ali smo u napadu previše toga promašili, previše smo lopti izgubili.

– Kada smo poveli s dva gola razlike u drugom poluvremenu, dogodio se neobjašnjiv pad koncentracije. Lopte su nam ispadale, a i njihov vratar Stanić obranio je nekoliko lopti. Onda nam se dogodi da Nikčević postigne pogodak iz mrtvog kuta, pa se ona jedna lopta odbijala, odbijala i na kraju došla do Toskića na kojem je napravljen sedmerac, a naš igrač bio je isključen. Onda u napadu zaredamo s promašenim zicerima Vorija, Zrnića i na kraju Duvnjaka – rekao je izbornik Slavko Goluža.

Šest minuta prije završetka Srbija je vodila s dva gola razlike i imala napad. Nije slutilo na dobro. U tim trenucima naša obrana odradila je sjajan posao, kao i Marin Šego koji je zamijenio ne baš raspoloženog Alilovića. Uspjeli smo izjednačiti, a onda je Duvnjak pojurio u kontru. No, lopta je pogodila stativu. Srbi nisu iskoristili svoj posljednji napad pa nam je do kraja ostala dobra minuta.

– U minuti odmora dogovorili smo se da napravimo višak za Zrnića. Nije uspjelo. No, s obzirom na to da smo u završnici gubili s dva razlike, bodom moram biti zadovoljan – rekao je Goluža.

Gdje su nam pucači?

Što se događa s našim vanjskim pucačima, posebice s Valčićem koji nijednom nije pucao?

– Tonči dobro trenira i on će uskoro eksplodirati. Treba biti strpljiv – rekao je Goluža.

Kopljar se na zagrijavanju žalio na bolove, a igrao je gotovo cijelu utakmicu.

– Kada počne utakmica, više nema bolova. Kopljar je u prvom nastupu na ovom prvenstvu bio dobar – istaknuo je Goluža.

Utakmica je uvelike podsjećala na onu iz 2005. godine kada smo pobijedili s pogotkom razlike nakon što je Šola obranio njihov posljednji napad.

– Otkako sam u rukometu, prvo kao igrač, a sada kao trener, moram istaknuti da Srbi imaju generaciju igrača kakvu do sada još nisu imali. Mnogi se zavaravaju misleći da je to slaba reprezentacija. No, vidjet ćete u drugom krugu da će isto ovako dobro igrati – rekao je Goluža.

Bodom su Srbi zadovoljniji.

– Hrvatska je puno iskusnija reprezenacija od nas i zato je ovako dobro odigrala završnicu. I s pravom sam se plašio egal završnice, a na kraju nas je malo i sreća htjela premda ne treba zaboraviti da smo mi bili ti koji su imali dva pogotka i napad pet minuta prije kraja koji nismo iskoristili – zaključio je Vuković.

S ovim bodom i Srbija je izborila drugi krug pa joj današnja utakmica s Rumunjskom rezultatski ništa ne znači.

Komentara 96

BE
belizar
19:40 19.01.2011.

eeee, dečki moji...slabo je to! sa slabašnom srbijom odigrati nerješeno-slabo je to, razočarali ste me. nadam se da je to samo loš dan, grč zbog poznatih tenzija. ali naš prvi golman alilović je kriminalno branio, samo 7 obrana?! cijelo prvenstvo brani loše, ali se to nije osjećalo protiv slabijih protivnika. šego ima da brani od prve minute protiv danaca, jer je alilović ovo SP u k..u! bez 15 obrana po tekmki nema se što tražiti protiv jakih repki! a i igrači su nekako mlako odigrali, ne znam zašto......sve u svemu, loše!

OB
-obrisani-
19:26 19.01.2011.

Kojih srpskih navijaca.... kako lijepo sakndiraju ... evo vam *...ac..... Opet se pokazujete svojom kulturom i u starnim zemljama...

MA
Matan11
19:25 19.01.2011.

Nazalost, Srbi su bolji od nasih. Premlako igramo u obrani i ne izlazimo na njihove pucace. Takodjer, nedovoljno cvrsto i agresivno smo usli u utakmicu. Srbi puno vise zele pobjedu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije