Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jak start u kvalifikacijama za EP

Penezić dirigirala bez pogreške protiv Nizozemki

Andreja Penezić
Goran Kovačić | VLM
15.10.2009.
u 20:13

Hrvatske rukometne reprezentativke postigle su protiv Nizozemske svoju prvu pobjedu 32:23 (19:11) u prvom susretu kvalifikacija za EP u Norveškoj i Danskoj.

Ostvarile su to pred tisuću raspoloženih navijača u novoj dvorani na riječkom Zametu, u sjajnoj atmosferi koju su začinili Krimejski feštari neumornom svirkom i bučnim navijanjem.

Održale obećanje

Ispunile su izabranice Zdravka Zovka obećanje da će se na gostoprimstvu i na sjajnim uvjetima u komfornoj dvorani odužiti dobrom igrom i pobjedom. I već na početku utakmice pokazale su tko će biti vladar zametskog parketa: vratarica Jelena Grubišić susret je otvorila obranom sedmerca (i do kraja poluvremena skupila osam obrana!), a rastrčane Pavić i Zebić iskontrirale su pomalo impresionirane Nizozemke.

Raspoložena Andrea Penezić bila je mozak ekipe, vukla je prave poteze u pravom trenutku i upošljavala ili Martinu Pavić na crti koja je do poluvremena postigla 4 pogotka ili desno krilo Maju Zebić koja se također u prvom dijelu istaknula s četiri pogotka. A u trenucima kada su svi prolazi na krilu ili crti bili dobro blokirani, Penezić se sama odlučivala na precizne udarce. U prvom dijelu pet puta je pogodila mrežu Nizozemki.

Naše su bile koncentrirane, rastrčane i požrtvovne. Raspoloženima Penezić, Zebić i Pavić pridružila se u više navrata i Maja Kožnjak, a doprinos visokoj pobjedi dale su i Ivana Petković, Anita Gaće, Kristina Franić i druge.

Robben u Nizozemskoj
Posebna priča prvog dijela, pomalo i kuriozitet, bila je nedodirljivost naše mreže kod sedmeraca – jedan je promašila Robben, a najboljoj igračici nizozemske reprezentacije, Mauri Visser, vratarka Grubišić obranila je dva sedmerca!

U kombinaciji s koncentriranom obranom hrvatskih igračica, raspoloženom Grubišić i ubojitim kontrama, Nizozemke nisu jučer imale drugog izbora nego vrlo brzo potpisati poraz.

Za Hrvatsku su igrale: Grubišić (20 obrana), Peraica, Kožnjak 5, Šerić, Petković 4, Gaće 3, Pavić 6, Horvat, Franić 3, Penezić 6, Jelčić, Tomac 1, Lovrić 4.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije