Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Životno priznanje rukometnom jordanu

''Navijače ne možeš prevariti, bit ću još bolji zbog njih''

Ivano Balic
Antonio Bronic/PIXSELL
13.08.2010.
u 18:15

Baliću je pripalo 48,7% od gotovo 11 tisuća glasova, a prvi pratitelj bio mu je Blankin dečko Karabatić (33,7%).

Ivano Balić (31) od jučer više nije "samo" najbolji hrvatski rukometaš svih vremena, nego i najbolji svjetski rukometaš. Odlučilo je tako glasovanje na službenoj stranici Svjetskoga rukometnog saveza (IHF) u kojem je sudjelovalo 11 tisuća posjetitelja, gotovo polovica (48,7%) svoj je glas dalo našem virtuozu, rukometnom Jordanu.

U konkurenciji su još bili Francuz Nikola Karabatić (33,7%), Kirgiz Talant Dušebajev (16,5%) te Nijemac Joachim Deckarm.

– Počašćen sam. Kako je rekao moj trener, sad to treba opravdati i moram biti još bolji. Ljudi u rukometu kao i navijači očekuju i traže od mene da svake godine budem još bolji. To mi je velika čast, kao i za hrvatski rukomet, i veliki poticaj za rad. Posebno uzme li se u obzir da su glasovali i navijači, a njih ne možete prevariti – poručio je Balić i objasnio izbor:

– Čestitam i konkurentima, sve su to bili vrhunski igrači, no Nikola i ja smo još aktivni, pa je i to možda presudilo da smo dobili više od 80% svih glasova.

Mnogi se s izborom i načinom glasovanja neće složiti, neki iz stare škole kažu da je Cveba Horvat bio bolji od svih njih, neki prigovaraju da su u izboru morali biti još neki rukometni velikani poput Francuza Richardsona, Šveđana Olssona i Wislandera, Rumunja Gruie... Moglo bi se raspravljati, ali s ponosom možemo ustvrditi da u posljednjih dvadesetak godina nitko nije igrao tako lijepo kao Ivano Balić, rukometni Jordan, koji je u tu ponekad grubu igru unio čaroliju, spojivši elemente rukometa i košarke, Ivanove druge najveće ljubavi.

Balić se tako pridružio Şvetlani Kitić koja je proglašena najboljom rukometašicom svih vremena.

Sad je na redu izbor najboljega svjetskog trenera svih vremena, a u konkurenciji su Šveđanin Bengt Johansson, Rumunj Kunst Germanescu, Rus Igor Turčin i Francuz Daniel Constantini. S obzirom na sve što su osvojili, čudi da se izbor nije mogao proširiti za Červara i Onestu.

Ključne riječi

Komentara 2

ZG
zgolub11
19:36 13.08.2010.

di je janez da to prokomentira?

DO
Dobitnik8
13:23 14.08.2010.

još mi puno uspijeha očekujemo od tebe Ivano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije