Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADE NADE

Juniorska rukometna reprezentacija na korak do EP-a

Rukomet juniori
Renato Branđolica
16.04.2010.
u 17:47

Hrvatska juniorska reprezentacija (igrači rođeni 1990. i mlađi) u drugom je kolu kvalifikacijskog turnira za odlazak na Europsko prvenstvo svladala domaćina Izrael sa 33:22 (15:10) i praktički osigurala nastup na EP-u u srpnju u Slovačkoj.

Za Hrvatsku su nastupili vratari Vukas 6 (6+0) i Paradžik 2 (2+0) te igrači Šprem (6 pogodaka), Merhar (1), Matulić (2), Černeka, Marić (4), Kozina (1), Špelić (1), Slišković (1), Huđ (9), Sokolić (2), Markotić (4) i Stepančić (2).

Izbornik Vladimir Canjuga:

- Uvijek je teško igati protiv domaćina. Kao i jučer, odigrali smo dobro i morala je do izražaja doći naša kvaliteta. Pohvalio bih obranu, a u napadu je Huđ već drugu utakmicu pravi vođa. Ovo je 11. uzastopna međunarodna pobjeda ove generacije, sutra očekujem i 12. Domaćinima smo obećali da ćemo sutra odigrati na pobjedu kako bi oni imali šansu za prolaz na EP i tako će i biti.

Marino Marić:

- Igrali smo dosta borbeno, a tako i moraš protiv ekipe koja nije tehnički jako potkovana i igra s puno grubosti. Zasluženo smo ih dobili i pokazali da smo za klasu bolja momčad. Mi ćemo i sutra ići na pobjedu bez ikakvih kalkulacija. Pohvalio bih sve dečke, posebno obranu koja je u obje dosadašnje utakmice bila ključ.

Posljednji protivnik sutra u 13 sati po hrvatskom vremenu bit će reprezentacija Mađarske. Hrvatska je praktički osigurala nastup na Europskom prvenstvu u Slovačkoj krajem srpnja, ispasti mogu jedino u slučaju poraza od više od 11 pogodaka razlike od Mađara što je, s obzirom na dosadašnju igru, malo vjerovatno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije