Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRUĆI OKRŠAJ

Hrvatska protiv Srbije u polufinalu rukometnog Eura!

Hrvatska Francuska (1)
AFP
25.01.2012.
u 21:46

Utakmica je u petak u 20.10 sati u beogradskoj Areni. Drugi par čine Španjolska i Danska.

Srbija - Hrvatska i Španjolska - Danska, to su parovi polufinala na Europskom prvenstvu rukometaša u Srbiji, koja su na rasporedu u petak. Posljednje kolo donijelo je rasplet glede četvrtog polufinalista, tri su se znala već nakon drugog kola.

U skupini 1 Nijemci su sve držali u svojim rukama, u posljednje kolo ušli su kao drugoplasirani s pet bodova, Poljaci su imali tri. No, nakon mnogo borbe Poljska je slavila s 33:32 i izbacila Nijemce iz svih kombinacija. Obrane se nisu iskazale ni u jednoj momčadi, Poljaci su vodili tijekom većeg dijela utakmice, njihova je prednost dosizala i do četiri gola. U samoj završnici teško je ozlijeđen Nijemac Hass, nakon prekršaja Kleina poljski je rukometaš pao na Hassovu nogu koja je stradala.

Šansu koju im je ponudilo posrtanje Nijemaca, Danci nisu propustili. U skandinavskom derbiju uvjerljivo su svladali Švedsku sa 31:24 i ušli u polufinale sa šest bodova. Valja podsjetiti, iz skupine nisu donijeli ni jedan bod. Ponovili su Danci u Beogradu ono što je 2009. uspjelo Poljacima na SP-u u Hrvatskoj.

Španjolci su pak u drugom poluvremenu uspjeli preokrenuti stalno vodstvo borbenih Slovenaca i doći do 35:32 pobjede i dva boda koja su im osigurala prvo mjesto u skupini 2. A Francuzi se u utakmici koja je bila samo za prestiža još jednom nisu iskazali, s Islandom su odigrali za bod - 29:29.

Ključne riječi

Komentara 16

OB
-obrisani-
21:57 25.01.2012.

srbija ima šanse kao i slovenija doplovit do rta dobre nade

DU
Deleted user
21:57 25.01.2012.

Sretno u petak. Nadam se da nece biti krva niti na terenu ni kod publike. Ali to je mozda previse.

CA
CastrumFF
09:27 26.01.2012.

@crocro Koji je to Srbin u Slovenskoj rukometnoj reprezentaciji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije