Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRS

Gobac: Drago mi je da naša djeca nisu prošla granicu jer bi izginula!

Zoran Gobac
Goran Stanzl
02.02.2012.
u 12:27

- Slavenu Biliću momčad sastavljaju menadžeri koji plaćaju novinarima da pišu o pojedinim igračima - misli Gobac.

I dok su predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola i izbornik Slavko Goluža dali novinarima samo nekoliko rečenica o nedavno završenom Europskom prvenstvu, poput onih da su zadovoljni rezultatom, da su dečki dobro igrali, da im je nedostajalo malo sreće (Goluža) ili da imamo reprezentaciju koja će dugo ostati u vrhu (Šola), Zoran Gobac, dopredsjednik HRS-a, baš se potrudio da iznese svoje viđenje Europskoga rukometnog prvenstva.

Prodano 207 ulaznica

- Vidim da su se novinari počeli igrati izbornika i određivati tko će igrati, a tko neće; koga će izbornik zvati, a koga neće. Svatko ima svoje ljubimce koje gura u momčad. Imam i ja svoje drage igrače, ali mi ne pada na pamet da ih namećem izborniku. I tako je već deset godina. U rukometu to ne prolazi kao u nogometu gdje Slavenu Biliću momčad sastavljaju menadžeri koji plaćaju novinarima da pišu o pojedinim igračima - istaknuo je Zoran Gobac.

Potom je prešao na navijače.

- Ne znam odakle priča da je HRS kriv što više naših navijača nije bilo u Beogradskoj areni. A za prodaju ulaznica bila je zadužena tvrtka Dekod koja je za tri mjeseca prodala samo 207 ulaznica. Kada je vidjela da nema zanimanja, sve ulaznice vratila je Rukometnom savezu Srbije. A zanimanje je počelo onog trenutka kada se saznalo da igramo protiv Srbije. Žao mi je što su neki naši navijači vraćeni s granice zato što nisu imali ulaznice, ali mi je drago da nitko od onih koji su bili hrabri i došli nije stradao. Jer, protiv Srbije smo igrali u nenormalnim uvjetima. Atmosfera je bila jako nabijena... - istaknuo je Gobac.

Nikad mi nije bilo ružnije

Nakon završetka poluvremena srpski su navijači zasuli naše igrače kojekakvim predmetima.

- Da je onaj upaljač koji je bacio neki srpski navijač pogodio primjerice Ivana Balića i ozlijedio ga, sigurno ne bismo nastavili utakmicu. To bi bio kraj prvenstva i velika sramota za Srbiju. Pa tko bi nakon takvog događaja imao hrabrosti reći našim igračima da izađu na parket i riskiraju ozljedu - kazao je Gobac.

I sam kaže da se nije ugodno osjećao u Beogradu.

- Četiri dana nismo uopće izlazili iz hotela. Nikad mi nije bilo tako ružno kao na prvenstvu u Srbiji. Žao mi je što je srpski savez, s kojim imamo korektan odnos, pao pod utjecaj jedinog cilja - osvajanja medalje ne birajući sredstva - zaključio je Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Komentara 47

BE
beneronaldo
13:15 02.02.2012.

nije rekao kako, misliš kao u Egiptu ili bi ih streljali. Danas pričaš jedno, a prije si kazao kako nisu imali karte. Moja kći je bila tamo, najela se i napila i nije izginula. Oni nas mrze zbog Kosova, idi u Umag tamo se vijori albanska zastava, a na igralištu braća Đoković bez zastave Srbije, bilo prošle godine.Poslije Splita više neće doći ni jedan, sjeti se koji su ih primitivni natpisi dočekali, a sad dolijevalj ulje na vatru pa će oni još žešće igrati protiv nas. Pošeno bili su bolji i u vaterpolu i u rukometu, nedaj bože Egipta

BE
beneronaldo
13:26 02.02.2012.

Pa ono sa šajkačama, pa to ti je isto kao HDSB u narodnoj nošnji u saboru, da li su

JO
jolly
13:11 02.02.2012.

Ni ti, ni Šola, ni Goluža, niste napravili pritisak na IHF i suce, što bi napravilo bilo koje inteligentnije vodstvo i okrenulo situaciju u našu korist. Možeš pod ruku s Vesnom Pusić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije