Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezadovoljan statusom

Gobac: Ciboni saniraju dug, a nas su htjeli baciti u Lučko

Zoran Gobac
Goran Stanzl | Pixsell
05.10.2011.
u 13:31

Prvi čovjek CO Zagreba Zoran Gobac ogorčen je statusom rukometa, smeta mu što je Grad riješio Cibonin dug, a rukomet stalno marginaliziraju

Rukometaši Croatije osiguranja u utorak navečer u prepunoj dvorani u Banjoj Luci, pred pet tisuća gledatelja, svladali su u SEHA ligi Borac sa 29:24, a u srijedu u podne u jakom sastavu izašli su pred novinare uoči subotnjeg dvoboja s Bosnom u Ligi prvaka (Arena, 20.15 sati, HTV 2).

– Treba nam što više jakih utakmica, SEHA liga ih daje. Uvjeren sam da će sljedeće sezone u njoj igrati i slovenski i mađarski klubovi, a u travnju iduće godine s EHF-om ćemo pregovarati o protočnosti klubova u europske kupove. Momčad je s Borcem pokazala da diže formu što je važno jer nas u Ligi prvaka očekuje velika borba za drugo mjesto u skupini – rekao je Zoran Gobac, predsjednik klupskog Odbora za hitnost.

Osvrnuo se Gobac i na prijedlog izmjene Zakona o športu vezan uz naknade vrhunskim sportašima. Ne čudi, jer među njima je mnogo rukometaša.

– U Hrvatskoj za sve ima novca osim za sport. Predlagači izmjena zakona pokazali su se nedoraslima, njihov je prijedlog tragikomičan. Bilo bi bolje da su prepisali taj dio od Srbije koja je to dobro riješila. Vrhunskim sportašima treba dati što im pripada, ali ih nikako ne treba ponižavati. Pa već su uskraćeni time što im u osnovicu za mirovinu ne ulaze svote koje dobivaju za ugovore nego samo plaće.

Kratko je Gobac izvijestio i o klupskim problemima.

– Kasnimo s isplatama triju plaća, potrudit ćemo se da do kraja godine uhvatimo normalan ritam isplate. U pregovorima smo s Inom za produljenje sponzorskog ugovora, izostala je očekivana pomoć gradskih struktura, ali status ćemo izboriti svojim rezultatima.

Protiv Savehofa je podbacio posjet, protiv Bosne se najavljuju dobro ispunjene tribine. Otuda i pitanje nije li se klub mogao više angažirati na tom segmentu već za prvu utakmicu u Areni.

– Nas nitko nije sanirao, sami to činimo. Da nije tako, možda bismo se i prije mogli posvetiti navijačima. Nismo odustali od Rukometnog doma, ne predajemo se. Htjeli su nas baciti u Lučko, ali nije im uspjelo. Inače, ispada da svaki od tri košarkaška kluba u gradu treba imati svoju dvoranu, a tri rukometna kluba dijele Kutiju šibica.

Ključne riječi

Komentara 6

PI
Pijanec
14:26 05.10.2011.

Gobac dragi, to ti je zato kaj je rukomet jos uvijek marginalan sport naspram kosarke i niti jedna drzava ne ulaze u rukomet osim Njemaca. A cak i u Njemackoj kosarkasi zarađuju vise od rukometasa.. A da ne govorimo gobalno. Pa samo jedan igrac npr. Panathinaikosa ili Barcelone vrijedi kao cijeli rukometni prvak Europe, njemacki Kiel.

BU
budisvoj
14:38 05.10.2011.

Cibona i njen način rada(kupovina domaćih i stranih igrača)su udarili zadnji čavao u lijes umrle hrvatske košarke,ma koliko mi šutjeli o tome...

JA
JackRussell
14:57 05.10.2011.

E Gobac, crni Gobac....Cibona se naguzila Bandiću, predala sve što ima, od poslovnih prostora do samog upravljanja klubom, kada CO Zagreb to bude spreman učiniti, onda ćete dobiti istu pomoć.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije