Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVLADAO RAONIĆA

Repriza lanjskog finala: Murray protiv Đokovića za naslov na Australian Openu

Murray - Raonić
Foto: Reuters
1/5
Autori: Marko Pavić, Hina
29.01.2016.
u 13:58

Murray ne prolazi dobro u mečevima s Đokovićem. Do sada su igrali 30 puta, a Srbin je upisao 21 pobjedu.

Andy Murray drugi je finalist Australian Opena. Drugi tenisač svijeta u polufinalu prvog Grand Slama sezone nakon puno borbe je svladao Miloša Raonića sa 4:6, 7:5, 6:7, 6:4 i 6:2.

Murray će u nedjelju igrati svoje peto finale Australian Opena. No, želi li do prvog naslova morat će odigrati izniman meč jer će na drugoj strani stajati Novak Đoković. Ova dva tenisača i lani su igrala u finalu kada je Đoković slavio sa 3:1 u setovima.

Murray ne prolazi dobro u mečevima s Đokovićem. Do sada su igrali 30 puta, a Srbin je upisao 21 pobjedu.

Dodig i Mirza bez finala

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Indijka Sania Mirza zaustavljeni su u polufinalu mješovitih parova na Australian Openu, gdje su bolji od njih sa 7:5, 7:6 (4) bili Ruskinja Jelena Vesnina i Brazilac Bruno Soares.

Hrvatsko-indijska kombinacija propustila je prednost ranog breaka u prvom setu, a isto im se dogodilo i u dramatičnom drugom setu. Dodig i Mirza su u drugoj dionici dvaput imali break viška, ali je Indijka oba puta gubila gemove na početnom udarcu, prvi put pri vodstvu 4:3, a drugi put kad je kod 6:5 servirala za osvajanje drugog seta. 

U odlučujućem, 13. gemu Ruskinja i Brazilac pokazali su se sretniji i spretniji te došli do pobjede koja ih je odvela u finale, a Indijku ostavila bez izgleda da se iz Melbournea vrati s dva pobjednička trofeja, nakon što je slavila u ženskim parovima s Martinom Hingis.

Vesnina i Soares će za prvi zajednički Grand Slam naslov igrati protiv Amerikanke Coco Vandeweghe i Rumunja Horije Tecaua koji su sa 6:4, 6:4 nadigrali Slovenku Andreju Klepač i Filipinca Treata Hueyja.

>> Federer nakon poraza od Đokovića: Znam da mislite da sam star, ali nisam...

Komentara 6

DU
Deleted user
15:10 29.01.2016.

Repriza lanjskog finala = repriza lanjskog rezultata Pobjednik = NOLE

PE
peugeot
15:45 29.01.2016.

Steta sto nije "yugo" finale : Djokovic-Raonic. Prema Raonicevoj izjavi za tenisku rubriku u najvecem evropskom sportskom dnevniku, pariskom "L'Equipe"-u, u cetvrtom setu je osjetio povredu misica noge i nije se vise na nju mogao "uprijeti" niti se kretati kako treba. Steta. Ali, vjerujte mi, Raonicevo vrijeme dolazi. Jedan od njegova dva trenera, Italijan Ricardo Piatti, kaze da je svojevremeno trenirao i Djokovica i Ljubicica i Gasqueta, ali da je Raonic "strasan teniski potencijal". "Trenira dnevno deset sati, sta da vam drugo kazem" - veli na kraju intervjua za "L'Equipe" Ricardo Piatti.

Avatar grabrik
grabrik
14:19 29.01.2016.

Narodski rečeno: Murray se opet naguzio Noletu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije