Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trostruka olimpijka

Preminula osvajačica srebra iz Londona 2012. godine

Sarah Tait
News Syndication/PIXSELL
03.03.2016.
u 11:03

"Sarah je bila iznimno talentirana veslačica koja nas je prebrzo napustila. Njezino je naslijeđe pokazatelj mladim ženama kako mogu biti i majke i vrhunske sportašice"

Bivša svjetska veslačka prvakinja i osvajačica srebrne medalje u dvojcu na pariće na posljednjim Olimpijskim igrama u Londonu 2012., Australka Sarah Tait preminula je u četvrtak u dobi od 33 godine, a bolovala je od raka maternice, objavio je Australski olimpijski odbor.

Tait je nastupila na trima olimpijskim igrama, a srebro u Londonu osvojila je u čamcu s Kate Hornsey. Naslov svjetske prvakinje osvojila je 2005. godine kao članica osmerca.

Nakon što je 2009. godine po prvi puta postala majka, osvajanjem srebra u Londonu postala je prva australska veslačica s olimpijskom medaljom nakon poroda.

"Sarah je bila iznimno talentirana veslačica koja nas je prebrzo napustila. Njezino je naslijeđe pokazatelj mladim ženama kako mogu biti i majke i vrhunske sportašice", rekao je predsjednik Australskog olimpijskog odbora John Coates.

>>Preminuo nekadašnji igrač Dinama Muhamed Mujić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije