Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bejzbol PH

Vindija ostala bez domaćeg finala, ali s prilikom da brani naslov u Interligi

Bejzbol
VL
07.06.2010.
u 14:16

Iako rezultatski nije izborila polufinale Interlige, zbog odustajanja Zagreba Vindija je ipak dobila priliku boriti se za finale.

Ni u trećoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske bejzbolaši varaždinskog kluba Vindije nisu uspjeli pobijediti, a igrali su s Olimpijom. Karlovčani su nakon dvije glatke domaće pobjede plasman u finale ostvarili u gostima pobijedivši sa 10:3. Za naslov prvaka tako će se boriti Olimpija i splitski klub Nada SSM, a Vindiju i Zagreb očekuje borba za treće mjesto.

Dok su se u domaćem prvenstvu oprostili od borbe za naslov, Varaždinci su iznenada dobili priliku da ostvare plasman u finale srednjoeuropske Interlige, u kojoj su lani osvojili titulu prvaka.

– Iako rezultatski nismo ostvarili plasman u polufinale, zbog odustajanja Zagreba dobili smo naknadno pozivnicu. Priliku za prolaz u finale tražit ćemo na turniru koji će se održati od 9. do 11. srpnja. Za odlazak na završnicu trebat će osvojiti prvo ili drugo mjesto – rekao nam je trener Varaždinaca Aleksandar Bekić.

I kada se već seniori ne mogu pohvaliti uspjehom protiv Olimpije, to svakako mogu učiniti kadeti Vindije. U samo sedam dana postignuli su novu pobjedu, protiv vršnjaka iz Karlovca. Ovoga puta Vindija je bila bolja sa 13:3 te je tako ostala jedina neporažena momčad nakon osam odigranih kola.

– Da bi i teoretski osigurali kadetski naslov prvaka Hrvatske, potrebna nam je još jedna pobjeda, a preostala su dva kola – izjavio je Bekić.

Opsežan natjecateljski raspored nastavlja se u subotu, kada je Vindija domaćin drugog turnira mladeži. Nedjelja je rezervirana za već tradicionalno druženje na Danu otvorenih vrata BK Vindija, na kojem će bejzbolsko umijeće moći pokazati i ekipe grada, županije, uglednih sportaša, ekipa MUP-a, vatrogasaca i novinara, a vjerojatno će igrati i predstavnici američkog i japanskog veleposlanstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije