Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gimnastika

Kirinić brončanom medaljom krenuo putem Filipa Udea

Vinko Kirinić
VL
14.04.2010.
u 14:24

Tek jedna greška bila je dovoljna za oduzimanje par stotinki bodova, koje su Kiriniću mogle donijeti i zlato.

Varaždinski gimnastičar Vinko Kirinić sjajne uspomene nosi sa svojeg prvog međunarodnog natjecanja u švicarskom Widnau. Član Gimnastičkog kluba Vindija u sastavu je juniorske reprezentacije dohvatio brončanu medalju u vježbi na konju s hvataljkama.

Najmlađi u konkurenciji

– Uistinu se nismo nadali ovakvom rezultatu. Želja je bila odraditi što je moguće bolje zahtjevnu vježbu. Vinko je to napravio tek s jednom manjom greškom te se tako plasirao ispred iznimno jake konkurencije – rekao nam je trener varaždinskih gimnastičara Emil Šanjek.

Rezultat je to veći ako se zna da je Kirinić dvije godine mlađi od ostatka konkurencije, s obzirom na to da je ovo njegova prva godina u juniorskom uzrastu.

– Vinko je u svojoj vježbi tek jednom malo skvrčio koljeno, što mu je oduzelo nešto bodova. Da se to nije dogodilo medalja bi bila i zlatna. No, u vrhunskoj gimnastici odlučuju stotinke. Ne žalimo, za nas je ovaj rezultat vrhunski – rekao je Šanjek.

Podstanari u Nedelišću

Kiriniću se tako na najljepši mogući način vratio sav uloženi trud. Svojim je rezultatom na velika vrata zakucao i na vrata juniorske reprezentacije Hrvatske.

Na natjecanju je nastupio još jedan Varaždinac, Matija Vugrinec. On je izveo atraktivnu vježbu na preči, ali s dvije greške, koje su ga u konačnom plasmanu stajale 29. mjesta.

– Posebno smo se pripremali za prvi izlazak na međunarodnu scenu. Najveći dio treninga odradili smo u idealnim uvjetima gimnastičkog centra Aton u Nedelišću, budući da i dalje muku mučimo s dvoranom u Varaždinu – zaključio je trener Šanjek.

Iako se već godinama obećava rješavanje problema skučenog prostora dvorane, Varaždinci su do daljnjega osuđeni na podstanarstvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije