Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europsko prvenstvo

Karatašice u finalu, dečki će se boriti za broncu

karate (1)
Foto: VL
1/4
11.05.2012.
u 22:00

Azra Saleš, Ana-Marija Čelan, Maša Martinović i Ivona Tubić ostvarile su povijesni uspjeh na Europskom prvenstvu u karateu. Spomenute cure po prvi puta su odvele Hrvatsku u neki ekipni finale na najvećim natjecanjima

Već u prvom kolu vidjelo se da su Hrvatice predisponirane za velike stvari. Na startu natjecanja imale su najteže mogućeg suparnika, domaćina Španjolsku, no nisu se dale zbuniti. U njegovu dvorištu pobijedile su aktualne europske prvakinje i svjetske doprvakinje sa 2:0, a to su isto ponovile i protiv Belgije. U četvrtfinalu cure su pobijedile Italiju (1:0), a u polufinalu Švicarsku (2:0). U toj borbi za finale bljesnula je Maša Martinović, koja je svoju borbu dobila sa 6:0, Čelan je remizirala, a pobjedu za veliko slavlje potvrdila je Saleš.

Sveupno će Hrvatska imati sudionike dva finala (medalje su osigurale Jelena Kovačević i borbena ekipa) i sedam borbi za broncu. U okršaj za treće mjesto će i muška borbena momčad u sastavu Mario Vučić, Leon Gajica, Ivan Zoričić, Vinko Ursić-Glavanović, Mateo Tomazin i Rene Pernuš.

Oni su najprije pobijedili Makedoniju (3:1), potom Rusiju (3:1), da bi u četvrtfinalu izgubili od Turske. Srećom, Turci su u dvoboju kakav se rijetko viđa, u posljednjoj sekundi posljednje (pete) borbe pobijedili Azerbajdžan pa su naši dobili priliku za popravni. Pobijedili su susjede Slovence (3:1) pa će se u nedjelju za broncu boriti sa Azerbajdžanom.

Da nisu uvijek svjetski prvaci loš ždrijeb u prvom kolu dokazali su kataši. Oni su na startu izgubili od fenomenalnih Talijana, no kako su se ovi plasirali u finale, za sobom su u repasaž povukli i Hrvate. Naši dečki su potom sa 3:2 pobijedili Nijemce (3:2) pa će se za broncu boriti s favoriziranom Francuskom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije