Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojka

HOO prihvaća novi savez, ali ne Baračev

\'12.10.2010., Skupstina Odbojkaskog saveza, Hotel I, Zagreb - Skupstina Odbojkaskog saveza. Juraj Jogunica, Zdeslav Barac, predsjednik Hrvatske obojkaske udruge i Snjezana Karlo.  Photo: Goran Stanzl
Goran Stanzl/PIXSELL
14.10.2010.
u 13:35

Zbog službenog puta, predsjednik Hrvatskog saveza odbojke na pijesku nije se mogao sastati s Baračevim ljudima.

Zdeslav Barač, predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge, u srijedu otputovao je u Švicarsku gdje će se sastati s Andreom Mayerom, predsjednikom Europskog odbojkaškog saveza, i objasniti mu novu situaciju u hrvatskoj odbojci, a sve to uoči kongresa CEV-a ovaj vikend u Ljubljani.

U Hrvatskom olimpijskom odboru danas se, pak, sastaje Vijeće HOO-a, a jedna od točaka dnevnog reda bit će i stanje u hrvatskoj odbojci. Po nekim informacijama, HOO bi danas mogao u svoje članstvo primiti ili u blažem obliku dati podršku novoj odbojkaškoj udruzi, ali ne onoj Zdeslava Barača, već Hrvatskoj udruzi odbojkaških klubova čiji je predsjednik Hanžić i koja bi bila u koaliciji s Hrvatskim savezom odbojke na pijesku kojemu je predsjednik Vujić.

No, pitanje je hoće li to prihvatiti Europski i Svjetski odbojkaški savez koji ne priznaju savez odbojke na pijesku kao samostalan. Uostalom, Hrvatska udruga odbojkaških klubova nema ni približno većinu klubova koji su stali uz nju.

I dok se vodi bitka za vlast u hrvatskoj odbojci, ženska reprezentacija danas putuje na jaki turnir u Italiju. Uz našu reprezentaciju, na njemu će igrati Srbija, Rusija i domaćin Italija.

– Nije nam lako pripremati se za svjetsko prvenstvo kada u tisku pročitamo da možda i nećemo ići u Japan jer nam FIVB prijeti suspenzijom zbog neriješenih odnosa unutar saveza. No, igračice su sve to hrabro podnijele i vjerujem da ćemo na SP-u postići dobar rezultat. Nakon povratka iz Italije, odlazimo na završne pripreme u Osijek – rekao je izbornik Aksentijević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije