Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojkaške kvalifikacije za OI u Poreču

Djedica od 74 godine protiv naših djevojaka

'30.10.2010, Matsumoto City Gymnasium, Matsumoto, JPN, Volleyball Weltmeisterschaft Frauen 2010,  Kroatien ( CRO ) vs. USA, im Bild Senna Usic Jogunica (#12 CRO). Foto © nph / Kurth *** Local Caption
'nph / Kurth'
12.11.2011.
u 11:24

Hrvatska danas u 16.30 sati u Poreču igra u polufinalu kvalifikacijskog turnira protiv Izraela.

Hrvatske odbojkašice lagano su "odradile" Švedsku i Francusku (dvaput po 3:0) u svojoj skupini kvalifikacija za odlazak na OI u Londonu. Izabranice Damira Jurka danas će u Poreču u polufinalu turnira igrati protiv Izraela (16.30 sati, dvorana Žatika).

Izraelu rezultat nije bitan

- Moramo ozbiljno shvatiti reprezentaciju koja je ove godine igrala na EP-u i koja je u kvalifikacijama za to prvenstvo bila bolja od Bjelorusije koju je vodio Nikolaj Karpolj - rekao je Jurko.

Na klupi Izraela sjedi jedan od najboljih svjetskih trenera, Arie Selinger.

- Da Izraelci ne misle ozbiljno ne bi uzimali za trenera takvu klasu - istaknuo je Jurko.

Arie je sigurno jedan od najstarijih aktivnih trenera, možda ne samo u odbojci. Ima 74 godine i još uvijek ima energije i volje. No, njegovo zlatno doba je daleko iza njega. Bio je izbornik Nizozemaca kada su osvojili srebrnu medalju na OI u Barceloni, a od 1975. do 1984. godine vodio je žensku reprezentaciju SAD-a s kojom je osvojio srebrnu medalju na OI u Los Angelesu 1984. te broncu na SP-u 1982. godine. Rođen je u Poljskoj, a s obzirom na to da su mu roditelji bili Židovi, njegova obitelj bila je 1942. godine odvedena u logor. Oslobodili su ih Amerikanci, a obitelj je brzo emigrirala u Izrael.

- Kao odbojkaški reprezentativac, igrao sam za Izrael devet godina, a 1956. godine izborili smo nastup na svjetskom prvenstvu - rekao je Arie, koji je nakon igračke karijere odmah počeo obavljati trenerski posao i kao izbornik odbojkašica Izraela odveo ih 1967. na EP u Tursku gdje su osvojile osmo mjesto.

- Još se nisam umorio od odbojke - kaže Arie.

Kako će biti u subotu protiv Hrvatske?

- Hrvatska je favorit. U odnosu na EP, ovdje smo došli s pomlađenim sastavom. Nije mi bitan rezultat, jer na OI ionako nećemo otići - istaknuo je Arie, kojeg mnogi smatraju odbojkaškim čudakom jer uvijek ima neke posebne zahtjeve.

- Činjenica je da smo favoriti, ali to moramo dokazati i na parketu. Želio bih da dvorana bude što bolje popunjena, jer nam u ova dva posljednja dana treba podrška, posebice budemo li u nedjelju igrali u finalu s Nizozemskom - rekao je Jurko.

Zagrijavanje za Nizozemke

Senna Ušić je u prve dvije utakmice osvojila najviše poena za našu reprezentaciju.

- Prve dvije utakmice bile su lagano zagrijavanje za Nizozemke. Igrale su u četvrtfinalu posljednjeg EP-a - rekla je Senna.

Njezina dobra prijateljica iz vremena talijanskog Scavolinija, Manon Flier ne igra zbog ozljede koljena.

- Igrat će ona protiv nas, u to sam uvjerena. Prevelik je ulog - istaknula je Senna.

Samo će pobjednik porečkog turnira u drugi krug kvalifikacija koji će se igrati u Turskoj od 30. travnja do 7. svibnja 2012. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije