Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ ISPRIKAMA

Poznati Hrvat oštro osudio Ogiera: 'Onakvo ponašanje je neprihvatljivo'

27.04.2021.
u 08:30

- Hrvatska policija odradila je fenomenalan posao osiguravajući utrku sa stotinama policijskih službenika.

Francuz Sebastien Ogier u centru pažnje po završetku prvog izdanja Croatia Rallyja našao se ne samo jer je osvojio utrku pa kao aktualni svjetski prvak vratio prvu poziciju u WRC poretku, već i zato što se ponašao u najmanju ruku neodgovorno.

Prošao je kroz crveno, udario osobni automobil, napustio mjesto nesreće i umalo ozlijedio policajca. Ispričao se, dobio nimalo ugodne novčane kazne, oduzeta mu je međunarodna vozačka dozvola na šest mjeseci za područje RH, a ujedno i nema pravo nastupa na sljedećoj utrci WRC-ovog Svjetskog kupa.

Sreća u nesreći jest da nije bilo ozlijeđenih, a cijelu štetu pokrit će osiguranje pa bi vozač BMW-a trebao biti mirniji, iako mu sigurno nije ni najmanje svejedno zbog svega što se dogodilo. Plaćeno ili ne, ostao je na neko vrijeme bez automobila i sigurno mu se stvorilo podosta komplikacija kratkoročno zbog toga.

- Utrke poput WRC-a vrh su svjetskog sporta i idu ruku pod ruku s kompleksnom organizacijom na zatvorenim, ali i javnim cestama. Ponašanje Toyotinog vozača Sebastiena Ogiera bilo je naravno pod punim adrenalinom i emocijama utrke koja je bila u tijeku, ali je takvo ponašanje prema policajcu jako opasno i apsolutno neprihvatljivo - poručio je kroz službeno priopćenje predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS) Davorin Štetner pa dodao:

- Hrvatska policija odradila je fenomenalan posao osiguravajući utrku sa stotinama policijskih službenika koji su brinuli o redu i sigurnosti. Zahvaljujem šefu Toyota Gazoo Racinga Jari-Matti Latvali koji je reagirao u minuti te smo vrlo brzo bili u policijskoj stanici zajedno sa Sebastienom Ogierom kako bi se i osobno ispričali policijskim službenicima.

Ujedno, navodi se, u Lučkom su se sastali s Ivanom Merćepom iz ravnateljstva policije i dvojicom policajaca koji su bili na mjestu nesreće. Uputili su im duboke isprike i stavili se na raspolaganje za sve policijske akcije koje promiču sigurnost u prometu.

Komentara 36

ST
stefj
09:03 27.04.2021.

Hm, čovjek dao sve podatke i dogovorio se s vozačem drugog vozila, zapravo, čemu onda policija. Još drugi vozač govori policiji, pustite ga, sve smo riješili... Još mu je prijetila i diskvalifikacija u slučaju da je zakasnio još koju minuti, a jedino što je policajac zapravo mogao još tražiti jest selfie ili autogram... I što sad, vozač je dobio kaznu od svih od kojih je mogao, a policajac svojih 5 minuta slave. Nitko ozlijeđen, štete na javnim objektima nema, vozači se dogovorili, osiguranje će namiriti sve (zato se i plaća)... Drugo bi bilo da je bilo nekih ozbiljnijih posljedica, sigurno reakcije ne bi bile ovakve.

Avatar horuk
horuk
11:49 27.04.2021.

BLM-ovci kazu da je u konfliktu policajac vs. crnac uvjek njihov policajac kriv. Balkanska posebno "inteligentna" inacica kaze u konfliktu bahati stanac huligan vs. HR policajac naravno nas policajac kriv.

TR
Travno221
18:47 27.04.2021.

Da je ovo ovaj Francuz napravio u SAD-u, policajac bi pucao u njega i ubio ga. Ne znam zašto to ovaj naš nije napravio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije