Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Club Brugge - Dinamo 0:2

Dinamo je pobijedio u Bruggeu, blizu je proljeća u Europi

Brugge Dinamo
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
Autori: Robert Junaci, Antonela Vukorepa/VLM
04.11.2010.
u 21:00

Sammir se iskupio za promašaje u zagrebačkom srazu, a onda je pobjedu Dinama potvrdio Igor Bišćan.

Dinamo je uspio, pobijedio je u Bruggeu i našao se vrlo, vrlo blizu ostvarenja 40-godišnjeg sna, prezimljavanja u Europi. Sad se, nakon ove pobjede, plavima već pokazuje proljetno sunce.

Loše prvo poluvrijeme


Neobično je da utakmice pod Uefom kasne, a ova je kasnila deset minuta. Navodno zbog radova oko stadiona koji su otežali dolazak navijača na tribinu. A i da su više zakasnili, ne bi baš nešto propustili jer prvo je poluvrijeme bilo vrlo loše. Dinamo u Zagrebu protiv Bruggea nije igrao dobro u prvom poluvremenu, ali i tih zagrebačkih slabih 45 minuta bilo je mnogo bolje negoli izdanje Halilhodžićeve momčadi u prvom dijelu u Bruggeu. Dinamo je tu prvu belgijsku dionicu odigrao jako loše, to je najlošijih 45 minuta otkako je Vahid Halilhodžić na klupi.

Možda je za to krivac i trener koji je opet izrotirao momčad. Dva zadnja vezna bila su Chago i Calello, a Badelj je bio na desnoj strani, a tu je i u Zagrebu bio vrlo slab jer on ne može probiti. No, ni brži Ibañez nije pokazao više. Kad se tome doda da ni Sammir nije bio na razini svojih najboljih partija, jasno je da s takvom veznom linijom plavi nisu mogli ništa izgraditi. Nevjerojatno je koliko su griješili u predaji lopte. U napadu je bio Fatos Beqiraj koji je dobio prednost u odnosu na Antu Rukavinu. No, on je bio prilično osamljen koliko god je bio borben i pokušavao zadržati loptu dok mu se ne priključe vezni igrači. A oni baš i nisu prilazili. U zadnjem redu nervozan je bio Cufre, nije to bio njegov dan, no uspio je zaustaviti jednu Bruggeovu priliku.

Srećom, nije briljirao ni Brugge. Više je napadao, ali i on je imao bezbroj tehničkih pogrešaka. No, mnogo je češće prijetio, ali Geraerts u nekoliko navrata nije bio precizan.

Preporod u nastavku

No, onda je istih 11 igrača Dinama izašlo u nastavak, a kao da je izašla druga momčad. Valjda je u svlačionici Vahid Halilhodžić našao prave riječi i neke stvari objasnio svojim u prvom dijelu indisponiranim igračima. U 15 minuta Milan Badelj napravio je dva briljantna poteza. Prvo je prošao tri igrača Bruggea i uposlio Beqiraja koji je tukao iz okreta ravno u vratara. A onda je stigla nova, ovaj put dubinska lopta Badelja koja je izbacila cijelu obranu domaćina koji je pokušao namjestiti zaleđe. Pobjegao im je Sammir i zabio, najavio je da se ide iskupiti za promašaje protiv Belgijaca u Zagrebu.

I nije to bilo sve od plavih, u tih sad najboljih 15 minuta plavi su zabili za 2:0. Sammir je ubacio iz slobodnog udarca, a Bišćan ostao sam i glavom zabio za veliku prednost.

Na žalost, 20 minuta prije kraja gležanj je ozlijedio Šime Vrsaljko. Valja da će tu ozljedu ipak lakše podnijeti zbog ove velike i nadasve vrijedne pobjede Dinama.

Club Brugge - Dinamo 0:2

Tijek utakmice

Drugo poluvrijeme

90' Izlazi Bećiraj, ulazi Ademi.

85' Lesienne je opasno zaprijetio iz slobodnjaka, ali Kelava još jednom odlično reagira.

80' Izlazi Calello, ulazi Barbarić.

78' Pucao je Perišić, ali Kelava je još jednom na pravom mjestu.

72' Izlazi Vrsaljko, ulazi Etto.

72' Kouemaha je pucao iz okreta, srećom, neprecizno. Camazzata mijenja Šćepanović.

69' Sammir se našao u sjajnoj prilici, samo predugo zadržava loptu, kombinira asistirati ili pucati i upropaštava šansu...

67' Lestienne puca nakon što je plava obrana izgubila loptu, no Kelava reagira. 

59' Camozatto je požutio.

59' GOOOL 0:2 Sammir je izveo slobodnjak, Vrsaljko odvukao pozornost, Bišćan se pojavio 'niotkud' i spustio loptu glavom u mrežu Bruggea!!!

58' Perišić je gađao glavom u dalji Kelavin kut koji se svom snagom rastegnuo i uspio vršcima prstiju izbaciti loptu.

55' GOOOL 0:1 Sammir je zabio za vodstvo Dinama! Badelj ga je proigrao, Brazilac se sjajno izvukao od zaleđa, pobjegao čuvarima i u trku majstorski plasirao loptu u donji desni kut!

54' Dinamo je u nastavak susreta krenuo odvažnije i odmah se isplatilo. Badelj je napravio sjajan solo-prodor, oslobodio se trojice Belgijaca, poslao u prostor za Beqiraja koji iz nezgodne pozicije u okretu puca u ruke De Vliegeru.

53' Izlazi Diaz, ulazi Van der Heyden.

46' Požutio je Šime Vrsaljko.

46' Počelo je drugo poluvrijeme, Lesstiene je ušao umjesto Dalmata.

Prvo poluvrijeme

45' Kraj je prvog dijela.

40' Prvi ozbiljniji udarac prema mreži domaćina Dinamo je uputio tek u 40. minuti. Na rubu zaleđa s 20ak šutirao je Beqiraj i zatresao gornji dio mreže. Par trenutaka kasnije, Cufre je u petercu u zadnjoj sekundi izbacio loptu ispred Dalmata.

39' Još jedan veliki promašaj Bruggea i istog igrača. Garaets je imao 'čistinu' na 20ak metara pred Kelavom, ali loptu šalje iznad grede.

32' Garaerts je požutio zbog starta nad Calellom.

30' Dinamova obrana opet je zaplivala, lopta je stigla do Perišića pokraj lijeve vratnice, a odbila se o leđa pouzdanog Vrsaljka.

27' Brugge je nastavio s pritiskom, a Dinamo je i dalje ima nepovezanu veznu liniju kroz koju pokušava poslati sve lopte prema protivničkom 16ercu, ali neuspješno.

23' Stopostotnu priliku promašili su domaćini. Cufre je krivo procijenio let lopte, Garaets je čekao iza njegovih leđa, tukao silovito i zatresao desnu vanjsku stranu Kelavine mreže.

20' Ništa konkretno ni sa jedne strane nije se dalo vidjeti u prvim minutama utakmice. Igra se tvrdo, isprekidano, glavom, na sredini terena gdje se Dinamo slabo nameće.

15' Donk je prošao kroz sredinu i zapucao, ali jako mlako pa Kelava lako hvata.

12' Požutio je Cufre koji je opasno srušio Dalmata.  

7' Prvi korner za Dinamo izveo je Sammir, ali loptu je dočekao i izbacio Garaerts.

5' Prva opasnost pred vratima Dinama. Ubacio je Perišić, Dinamova obrana nije bila u koordinaciji, Garaets je spustio za Diaza, no srećom nisu se ni oni uspjeli najbolje razumjeli pa plava obrana 'čisti.

1' S 11 minuta kašnjenja, susret je počeo. Dinamo je u zlatnim, domaćin u plavim dresovima.

0' Susret u Belgiji kasnit će barem 10ak minuta. Razlog su navodno velike gužve na ulazu u stadion zbog radova. U 19.03 momčadi su tek sa zagrijavanja krenule prema svlačionici.

Očekivani sastavi

Club Brugge: De Vlieger - Camozzato, Donk, Hoefkens, Junior Diaz - Simaeys - Blondel, Perišić, Geraerts - Dalmat, Kouemaha

Dinamo: Kelava - Cufre, Tonel, Bišćan, Vrsaljko - Chago, Badelj, Sammir - Ibanez, Calello - Beqiraj

Sudac: Thomas Einwaller

Thomas Einwaller

Komentara 46

Avatar Sokol Marić Doo
Sokol Marić Doo
08:30 05.11.2010.

Društvo Sokol Marić d.o.o. čestita NK Dinamu na europskoj pobjedi protiv Club Bruggea.

VE
Velikogoričan56
22:03 04.11.2010.

Pobjedi se ne gleda u zube, Dinamo je bio bolji, pobijedio i to je to, ocito Vaha radi dobar posao. Bravo plavi, jos dvije tekme i u proljetnom ste dijelu, ma koliko to nekima tesko pada

EU
eugen
22:48 04.11.2010.

Bravo!!!! Cestitke iz Crne Gore!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije