Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska uzela tri boda u Izraelu i preuzela vrh!

Kakav vikend Kranjčarovih!

Niko Kranjčar
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/13
Autori: Igor Flak, Antonela Vukorepa/VLM
09.10.2010.
u 22:59

Hrvatska je slavila u Izraelu 2:1 (Kranjčar 36' 11m, 41' / Shechter 81') u trećem susretu kvalifikacija za Euro te preuzela vrh skupine.

Wolfgang Stark u Tel Avivu je za Slavena Bilića bio isto što i Hans-Dietrich Genscher za Hrvatsku u olovnim devedesetima. Prijatelj. Sudio je jedan lagan kazneni udarac te gurnuo Hrvatsku na put prema pobjedi nad Izraelom 2:1.

Runje spašavao


Izraelci su dugo protestirali, skupljali žute kartone (Dekel Keinan i Shechter), a Stark je rukom pokazivao na bijelu točku. Naime, vidio je povlačenje Keinana i našeg kapetana Šimunića. Kranjčar je odlično izveo kazneni udarac za 0:1. Pet minuta poslije pokazao je svoje tehničko umijeće te lijepo pogodio za 0:2. Za jedan divan vikend obitelji Kranjčar. Tata Zlatko je s Crnom Gorom u petak nokautirao Švicarsku, sin Niko je, pak, kupio mir za Slavena Bilića te Hrvatsku ostavio na vrhu naše F skupine u kvalifikacijama za plasman na nogometni Euro 2012.

Što smo to nogometno vidjeli? Sjajan rezultat, u prvome poluvremenu jedva prolaznu igru. Naime, pomaknuvši Luku Modrića bliže golu, Bilić je želio ofenzivnijim dvojcem zadnjih veznih Rakitić – Pranjić dobiti na protočnosti i kreaciji. Da uz Kranjčara, Eduarda i Olića budu visoko ispred domaćinovih vrata. Bask na klupi Izraela Luis Fernandez igrao je pak zatvorenije, opreznije, tražio je kroz polukontru i kontru put do uspjeha. Nije imao svoga kreatora Benayouna, ali je imao prilike. I to kakve: u 13. minuti Shechter je sam prošao hrvatsku petorku iz zadnje linije, pucao potpuno neometan, no kockasti vratar savršeno ga je pročitao! Ćorluki je u 15. minuti iza leđa pobjegao Ziv i s desetak metara opalio prema hrvatskoj mreži, no Runje ponovno fantastično reagira!

Niko kao Dudu


Izraelci će dugo plakati za kolosalnim prilikama, a Hrvati slaviti Niku Kranjčara. Uz pogotke, vidjelo se da je Niko raspoložen za igru, bio je i blizu hat-tricka, bio je upravo ono što je na ovom istom stadionu za Hrvatsku bio Eduardo da Silva prije četiri godine, kada je postigao tri pogotka. Na žalost, Dudu odavno nije u toj formi, nije bio ni sinoć.

Nema dvojbe da današnja Bilićeva momčad nije ona momčad iz prvih Slavenovih kvalifikacija. No, nakon svih ozljeda, nakon spoznaje da velik dio igrača ne igra u svojim klubovima, da nam napadači nisu u golgeterskoj formi, ova je pobjeda to dragocjenija. Nane je bio prvi izbornik koji je jedini dva puta nadjačao Engleze u istom ciklusu, prvi je izbornik koji je dvaput slavio u Tel Aviivu.

Deset minuta prije kraja Shechter je iskoristio uspavanost kockaste obrane, i donio neizvjesnost. No, Hrvatska je izdržala, došla je do te vrijedne pobjede.

Izrael - Hrvatska 1:2

Tijek utakmice

Drugo poluvrijeme

90+4' Požutio je Ognjen Vukojević.

90' Igrat će se četiri minute sudačke nadoknde.

87' Lijep šut je iz slobodnog udarca uputio Mate Bilić, no udarac s 25 metara otišao je malo iznad grede.

87' Žuti karton dobio je Golasa

81' GOL 1:2 Griješili su svi braniči redom, a Shechter je s ruba šesnaesterca matirao večeras fantastičnog Runju.

77' Vukojević ulazi umjesto Rakitića.

75' Izraelci su u nastavku pali. Nemaju više inicijativu kao u prvom dijelu. Posjed lopte na strani je Hrvatske.

72' Umjesto Olića Bilić u igru šalje svog prezimenjaka, Matu.

69' Golasa ulazi umjesto E. Cohena.

68' Kakav ružan potez jednog od najiskusnijih Izraelaca. U skoku je laktom pokosio Olića koji krvav napušta travnjak.

62' Opalio je Rakitić s 25 metara, no lopta odlazi iznad grede.

60' Nakon kornera Shechter je priprijetio, no je na lopti.

59' Požutio je Kranjčar nakon starta na Vermouthu. Par minuta prije imao je Niko malu solo-ofenzivu na Aouateov gol. Prvo je tresao vanjski dio mreže, a ona je na Modrićevu asistenciju zamalo zakasnio na loptu.

57' Izašao je Eduardo da Silva, ulazi Mario Mandžukić.

56' Izlazi Elyaniv Barda, ulazi Lior Rafaelov.

51' Umjesto T. Cohena ulazi Colautti.

U21 - Tri minute prije kraja prvog dijela domaćini su opet došli u vodstvo.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Prvo poluvrijeme

45' Kraj je prvog dijela u Tel Avivu.

40' GOOOOL 0:2 Rakitić je započeo akciju, Modrić s ruba kaznenog prostora poslao Niki Kranjčaru koji vješto izbjegava zaleđe i postiže pogodak za 2:0! Niki je to 12. pogodak u reprezentativnom dresu.

38' Shechterje pobjegao Schildenfeldu, poslao za Bardu, ali na lopti je bio Vermouth koji se spetljao pa je njegov mlaki šut otišao u sigurne Runjine ruke.

36' Požutio je i Shechter. Izraelci ne prestaju s prigovorima sucu zbog odluke koju bi rijetko koji negov kolega dosudio. Minutu kasnije svirano mu je zaleđe.

36' GOOOOL 0:1 Krajnčar je zabio s bijele točke!

35' Keinanu žuti radi rušenja Šimunića nakon kornera, a Hrvatskoj - jedanaesterac.

30' Eduardo i Olić krenuli su sami na izraelskog braniča, no Bayernov napadač zakomplicirao je i upropastio priliku.

24' Nakon jalovih par minuta hrvatske igre, Kranjčar je izborio slobodnjak. Rakitić izvodi iz lijepe pozicije, s 20ak metara s lijeve strane, no lopta ide iznad gola. 

15' Ćorluki je iza leđa pobjegao Ziv i s desetak metara opalio prema hrvatskoj mreži, no Runje ponovno fantastično reagira! Odbijenu loptu u korner je izbio Schildenfeld.

13' Spašava nas Vedran Runje. Shechter je sam prošao hrvatsku petorku iz zadnje linije, pucao potpuno neometan, no kockasti vratar ga je savršeno pročitao!

7' U samo dvije minute Hrvatska je krenula u veliki nalet. U opsadi izraelskog gola najupečatljiviji je bio trenutak kada je Ćorluka ubacio centaršut, Ben Haim je ''očistio'' glavom, ali i poslao loptu ravno pred Rakitićeve noge koji s 20ak metara pogađa lijevu stativu.

4' Nimalo dobar start. U prvim minutama daleko opasnije izgledaju domaćini koji su već bili u nekoliko poluprilika. Stojimo preduboko, a propusno djeluje lijeva strana.Tek su jednom kockasti pokušali priprijetiti kada na Rakitićevo odlično proigravanje Olić nije stigao na loptu.

1' Prijetnja Izraelaca na samom startu. Rakitić je izgubio loptu, Shechter je projurio i s desnog ruba šesnaesterca poslao loptu prema Runji koji ju 'skida' zadnjim snagama.

1' Utakmica je započela. Domaćin igra u bijelim, Hrvatska u plavim dresovima.

0'
Očekujemo početak prvog dijela. Na tribinama telaviviskog stadiona natiskalo se gotovo tisuću navijača u kockastim dresovima.

Sastavi

Izrael: Aouate, Ben Haim, Natcho, Vermouth, A. Cohen, Barda, Shechter, Keinan, Ziv, E. Cohen, T. Cohen

Hrvatska: Runje - Ćorluka, Schildenfeld, Šimunić, Strinić - Rakitić, Pranjić - Olić, Modrić, Kranjčar - Eduardo

Stadion Ramat Gan, Tel Aviv

Sudac: Wolfgang Stark (Njemačka)

Komentara 132

DU
Deleted user
23:23 09.10.2010.

Bilić može samo reći \" Hvala gospon Stark \" .

ST
Striko0
00:36 10.10.2010.

Bravo HRVATSKA, bravo NIKO, bravo Bilicu svaka cast

KU
kumanovac
22:00 09.10.2010.

Ni u kosarku sudije ne bi sudile faul a za juce Makedonija pobedila hahaha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije