Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Johannesburg

Uoči SP-a pogođen policajac

'A South African special forces policeman stands guard as the Mexican national football team arrives at te O.R Tambo airport in Johannesburg on June 5, 2010. Mexico will  have their first game on June
'OMAR TORRES'
06.06.2010.
u 15:03

Novi incident pojačao je sumnju u sigurnost sudionika SP-a, većina momčadi zatražila je dodatno osiguranje, tajne službe u stanju su pune pripravnosti.

Nogometni svijet broji posljednje dane do početka Svjetskog nogometnog prvenstva, a vijesti s juga Crnog kontinenta zabrinjavajuće su.

Jučer je u pucnjavi u Johannesburgu jedan policajac ubijen, dok je drugi teško ranjen kada su pokušali zaustaviti ukradeno vozilo na ulici. Incident se dogodio u blizini kampa u kojem bi trebale biti smještene reprezentacije Meksika i Bjelokosne Obale. Mnogima je Južnoafrička Republika potpuna nepoznanica, a sigurnosni aspekt smatra se najvećim problemom.

– Glupost je tvrditi da je JAR nesigurniji od Iraka ili Afganistana – ističe Danny Jordan, predsjednik Organizacijskog odbora SP-a.

No, statistički pokazatelji su neumoljivi, a najzvučniji je onaj koji kaže da se u JAR-u dogodi 50 ubojstava dnevno. Crnu sliku dodatno pojačavaju podaci iz prošle godine. Naime, u 2009. godini zabilježene su čak 2532 otmice i 18.298 ubojstava.

Stoga je razumljivo da su u sigurnost sudionika na Svjetskom prvenstvu uložene stotine milijuna eura. A od sljedećeg petka gotovo sve svjetske tajne službe bit će u stanju pune pripravnosti. Terorističke skupine već su najavile napade tijekom SP-a.

– Spremno dočekujemo SP. Surađujemo 24 sata dnevno sa čak 19 sigurnosnih agencija među kojima je i Interpol – ističu organizatori turnira.

Svjetske reprezentacije polako stižu na jug Afrike i činjenica da su gotovo sve zatražile dodatno osiguranje govori sama za sebe.

Ključne riječi
JAR

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije