Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova krađa

Suci guraju Chelsea prema naslovu

Salomon Kalou
Foto: Reuters
1/3
14.04.2010.
u 14:05

Bolton je u Londonu zakinut za dva očigledna kaznena udarca. Izgleda kao da se netko preplašio da bi skupocjen Abramovičev projekt mogao ostati bez trofeja.

To više nije slučajno: suci guraju Chelsea prema naslovu prvaka Engleske! Nakon što je protiv Ancelottijeve momčadi pokraden Manchester United na Old Traffordu, sada je "drsko opljačkan" i Klasnićev Bolton.

I dok Ferguson nije rekao niti riječ o nedosuđenom penalu na Parku, te Drogbinu pogotku iz očiglednog zaleđa, Klasnićev trener Owen Coyle pobjesnio je zbog čak dva nedosuđena kaznena udarca za Bolton. Igranje rukom Drogbe i Terryja u kaznenom prostoru dokazala je snimka. Prvi put pri 0:0, drugi put pri 1:0 za Chelsea.

– Bude li Chelsea i dalje imala takvu naklonost sudaca, siguran sam da će osvojiti naslov. Nama nije trebala sreća, samo smo trebali poštene suce da donesu ispravne odluke. Dva čista jedanaesterca nisu nam dosuđena nakon igranja rukom. Znam da je Drogba vrhunski nogometaš, ali mogao bi se baviti i odbojkom. Tada i John Terry igra rukom, a sudac kaže da je bilo rame. Ako je bilo rame, onda mu se rame protegnulo do gležnjeva – kazao je ogorčeni Coyle.

U posljednje je vrijeme klub sa Stamford Bridgea često bio u sudačkoj milosti, pa je tako velike prigovore na suđenje imala i Aston Villa nakon polufinalnog ogleda FA kupa s Chelseom igranog protekli vikend.

Sudački "poguranci" Drogbi i društvu počeli su nakon što ih je Inter izbacio iz Lige prvaka. Kao da se netko uplašio da bi skupocjeni Abramovičev projekt mogao ostati bez trofeja.

Ivan Klasnić osuđen je kod Coylea na mrvice, pa je i na Stamford Bridgeu igrao samo osam minuta. Ako je Ivan zaboravio kada je posljednji put odigrao cijelu utakmicu, podsjećamo ga: 5. prosinca 2009. godine protiv Wolvesa. I u cijeloj sezoni, u kojoj je nanizao 28 nastupa, cijelu je utakmicu odigrao samo još u listopadu protiv Chelsea u Liga-kupu. Prosječno je za Bolton igrao nešto više od 48 minuta po utakmici, a zabio je samo šest golova, niti jedan u ovoj godini. Premalo za igrača takvoga potencijala, premalo i za reprezentativni poziv. Za usporedbu, Kalinić je za Blackburn zabio jedan gol više od Ivana.

Klasnićeva perspektiva u Boltonu nije obećavajuća, a povratak u Nantes tek bi značio potpuni mrak. Klub koji je Ivana poslao na posudbu u Englesku tek je na 13. mjestu francuske druge lige.

Ključne riječi

Komentara 2

P9
pero_959
21:40 14.04.2010.

Prije bih rekao da suci vole Manchester United..primjerice,ona nadoknada od 6 minuta protiv Cityja,toliko navučenih jedanaesteraca(domaća pobjeda protiv Arsenala 2-1,Rooneyev jedanaesterac,te nedavna protiv Liverpoola,također nepostojeći jedanaesterac na Valenciji).Isto tako Alexu Fergusonu se dopušta ono što se 19-orici ostalih meadžera ne dopušta.Poznata je i činjenica da rijetko tko na Old Traffordu dobije jedanaesterac,te da je sudačka nadoknada u slučaju da Manchester gubi uvijek oko 5-6 minuta.Tako da razmislite koga da blatite. Usput,zašto onda Manchester ne nazivate Glazerov projekt,a Liverpool HIcksov?? Chelsea je klub osnovan 1905 godine,i član je velike četvorke Engleskog nogometa još mnogo prije Abramovičeva dolaska.

OB
-obrisani-
10:03 15.04.2010.

Chelsea FC i Croatia Sesvete imaju nešto zajedničko. Dok prve sudije guraju prema naslovu druge suci guraju prema drugoj ligi. I stvarno je čudno da dvije ekipe slične kvalitete i financijskoga kapitala imaju tako slične sudbine u vezi sudija i različiti epilog djelovanja sudija..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije