Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FUTSAL-EUFORIJA

Stanković: Ne smijemo si dopustiti rani pogodak, teško bismo se vratili, no idemo se "potući"

Stanković futsal (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/10
08.02.2012.
u 14:33

– Ne tražimo neku ekstra priču, nismo dio velikog nogometa i to nam je jasno – stalno ponavlja naš futsal-izbornik

Puno će Hrvatskoj značiti iskustvo Mate Stankovića u srazu s Rusijom. Nekada sjajan obrambeni igrač malog nogometa našoj je futsal-reprezentaciji usadio disciplinu u igri. Nema više "divljanja" i to je jedan od razloga zašto je Hrvatska u polufinalu EP-a.

Kako ćemo danas s Rusima?

– Ići na glavu i "potući se". To je ono na čemu sam inzistirao od dolaska. Teško je reći hoćemo li ih napasti ili čekati. Igramo sa šest, sedam igrača i teško je očekivati da možemo igrati visoki presing 40 minuta. Teško bi bilo kad bismo primili nekakav pogodak u ranoj fazi. Ne znam bismo li to mogli stići. Morat ćemo ih nekako "prevariti" – ističe Stanković.

Očekujete li da bi ovaj uspjeh mogao promijeniti status malog nogometa u Hrvatskoj?

– Ne tražimo ništa posebno, samo normalan status. Napravili smo sjajnu stvar. Godinu i pol imali smo sjajne uvjete i ako tako ostane, možemo očekivati napredak. Ako ne ostane, vratit ćemo se tamo gdje smo bili zadnjih deset godina. Ovo je prilika da u futsal privučemo kvalitetne ljude i sponzore. Futsal je u Europi, nakon košarke, najplaćeniji dvoranski sport – kaže Stanković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije