Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV TALIJANA ZA BRONCU (SUBOTA 18.30 SATI)

Stanković: Moramo ''izmisliti'' još tri-četiri igrača

Hrvatska Rusija futsal (1)
Igor Kralj/Pixsell
10.02.2012.
u 16:11

– Sve velike momčadi ih imaju, a mi si ih ne možemo priuštiti – kaže izbornik o brazilskim nogometašima

Noć nakon poraza od Rusije, izbornik hrvatskih malonogometaša Mato Stanković, baš kao i većina njegovih igrača, nije oka sklopio. Cijelu je noć u glavi prevrtao detalje s utakmice. Priznao je da bi u novoj utakmici puno toga napravio drukčije. Danas će hrvatska futsal-reprezentacija imati povijesnu priliku da u utakmici za treće mjesto s Italijom (18.30 sati, zagrebačka Arena) osvoji prvu medalju na jednom velikom natjecanju. Otkrio je Stanković i neke zanimljive detalje s utakmice protiv Rusije.

– Prije početka susreta želio sam ih razbuditi jer sam imao dojam da su zadovoljni ulaskom u polufinale. Poslagao sam 12 plastičnih bočica i zatražio od svakog igrača da tresne s jednom o zid. Želio sam im podignuti adrenalin. Na poluvremenu sam im samo rekao da ne smiju razočarati sve te ljude koji su nas u prošlim utakmicama bodrili – kazao je Stanković.

Koliko vas je sputala činjenica da ste na ovom prvenstvu imali najmanju mogućnost rotacije igrača?

– Najviše bih volio da imam 12 podjednakih igrača. Najviše mi je nedostajao Matija Capar, nisam uspio kompenzirati njegov nedostatak. No, i druge momčadi rotiraju najviše sedam-osam igrača kada se rezultat lomi. Ako želimo biti konkurentni najboljim momčadima, moramo "izmisliti" još tri-četiri igrača. Cijeli EP stao je u tih katastrofalnih pet minuta protiv Rusije.

Što si najviše zamjerate?

– Nezgodno mi je pričati o tome. Dečki su napravili čudo, no tih pet minuta na EP-u bilo je jako loše.

Iz talijanskog tabora stizale su samo riječi hvale za izvedbu naše reprezentacije.

– Glupo bi bilo reći da nisam zadovoljan, s obzirom na to da Talijani kažu kako su presretni zbog činjenice što su među četiri najbolje reprezentacije u Europi. Bez obzira na rezultat, zahvalio bih dečkima, publici i svima koji su nas izvukli iz drugog plana. Bilo je to naših pet minuta, nadam se da će taj dobar osjećaj potrajati.

Hoćete li protiv Talijana dopustiti dečkima da otpuste kočnicu?

– Ne smijem pred talijanskim izbornikom otkrivati taktiku – zaključio je Stanković.

Komentara 1

TO
Toma2
16:25 10.02.2012.

Nadam se da Stanković nije mislio kako bi i mi trebali kupiti Brazilce jer sam dobio dojam da je pametan čovjek. Pitanje je kako ih se riješiti u A vrsti. To je sramota drugih repki i svjetski problem reprezentativnog sporta br.1. Svaka čast na vođenju i dečkima na igri (protiv Ukrajine su mogli i bez osvećivanja al\' dobro)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije