Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODATNE KVALIFIKACIJE

Srbi u Mariboru traže doigravanje

Grčka Hrvatska (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
11.10.2011.
u 10:21

Doigravanje je 11. ili 12. studenoga (prva utakmica) te 15. studenoga (uzvrat)

Može li se dogoditi čudo, pa da Estonija izbori dodatne kvalifikacije, a da Srbi ostanu kod kuće? Teško... Ne vjerujemo u takav rasplet i sve bismo stavili na opciju da će Srbija lako pobijediti otpisanu Sloveniju u Mariboru!

Ozračje u slovenskom taboru je turobno, utakmica je to koju treba samo odraditi, a s druge će strane biti motivirani, ali i objektivno kvalitetniji suparnik.

K tome, slovenski navijači najavljuju bojkot šutnjom na tribinama, kao protest protiv odnosa igrača prema navijačima te neuspjeha u kvalifikacijama. A procurile su i informacije da su srpski navijači preko prijatelja u Sloveniji kupili mnogo ulaznica, pa bi u Ljudskom vrtu trebalo biti više pristalica gostiju.

Bude li Hrvatska u dodatnim kvalifikacijama – dakle, ne svlada li Gruzija Grčku, uz pobjedu kockastih nad Letonijom – sigurno će biti nositelj u tim utakmicama, jer ima najbolji Uefin renking.

Utakmice su, inače, na rasporedu 11. ili 12. studenoga (prva) te 15. studenoga (uzvrat). Ždrijeb će biti u četvrtak u 13 sati u hotelu Sheraton u Krakovu, a među tih osam selekcija sigurno će biti Crna Gora, kao nenositelj.

Potencijalni sudionici još su Turska ili Belgija (skupina A), Rusija, Irska ili Armenija (skupina B), Srbija ili Estonija (skupina C), Francuska ili BiH (skupina D), Švedska (skupina E – no, pobijedi li Nizozemsku bit će najbolja druga), zatim Portugal, Danska ili Norveška (skupina H) te Škotska ili Češka (skupina I).

Uz Hrvatsku, nositelji će sigurno biti Portugal ili Danska, a o rezultatima zadnjih utakmica ovisi i tko će još biti nositelj.

Otkako su uoči EP 1996. uvedene dodatne kvalifikacije za velika natjecanja, naša reprezentacija nije poražena. U dodatnim kvalifikacijama za SP 1998. izbacili smo Ukrajinu (2:0, 1:1), dok smo uoči EP-a 2004. izbacili Sloveniju (1:1, 1:0). S omjerom 2:0, uz Španjolsku, Nizozemsku, i Belgiju, spadamo u najuspješnije reprezentacije doigravanja.

Najveći gubitnici su Irci i Ukrajinci koji su u sva četiri pokušaja izvukli deblji kraj. Slovenci su također igrali četiri puta i postigli su polovičan uspjeh.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije