Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EL clasico

Real opet na koljenima - Barcina trica Joseu! (video)

'Barcelona\'s Chiliean forward Alexis Sanchez (L) celebrates with Barcelona\'s Brazilian defender Daniel Alves after scoring during the Spanish League football match between FC Barcelona and  Rayo Val
'LLUIS GENE'
11.12.2011.
u 01:11

Benzema je postigao gol za Real u 22. sekundi, a preokrenuli su Sanchez, Xavi i Cesc Fabregas. Barcelona je na Santiago Bernabeu slavila protiv kraljevskog kluba sa 3:1

Možda je bogohulno tekst o El Clasicu početi s Dinamom, najlošijom momčadi u povijesti Lige prvaka. No, možda Zagrepčanima može biti nekakva utjeha što je Real, koji je "nakantao" plave, brže zabio gol Barceloni nego njima.

Naime, već nakon 22 sekunde Madriđani su vodili 1:0, a to je ipak mnogo brže negoli je Dinamo na Santiago Bernabeuu primio prvi pogodak. I sad su zabili iz gluposti, ovaj put vratara Barce, pa se Dinamo može tješiti da ne rade samo oni gluposti, da to čine i najveći. No, tu je završila svaka, i najmanja, usporedba s Dinamom.

Veliki derbi igrao se u neuobičajenim uvjetima, na samo dva Celzijeva stupnja, uz vjetar i kišu, koja je čak prijetila da prijeđe u snijeg. Real je bio bolji, nakon vodstva držao je konce igre, koristio je i razrijeđenu obranu Barce jer je brzo nakon primljenog pogotka Guardiola promijenio formaciju, desnog beka Danija Alvesa pomaknuo je prema naprijed i ostavio samo trojicu u obrani.

Mogao je Real u povećati prednost, no kad nije, Barca je uspjela zabiti i vratiti se u utakmicu, koja je pred kraj prvog dijela postala i žustra pa je sudac počeo pokazivati i žute kartone.

Pepeu je progledao kroz prste, pa je zbog toga Messi morao prigovoriti i požutjeti. Valjda mu je zato sudac zažmirio na jedno oko kod jednog starta kojega bi zločestiji arbitar pretvorio u drugi žuti.

- Prvo poluvrijeme bilo je potpuno izjednačeno, u drugom su oni dali gol na sreću – taj gol Xavija (lopta se od Marcela odbila i prevarila Casillasa) nije bio kvaliteta, ni talent, nego čista sreća. Nakon toga su stekli psihološku prednost, igrali su slobodnije, postali su mirniji i to je odlučilo - kazao je Mourinho.

Je li Messi zaslužio drugi žuti karton?

- Možda i nije. Ne bih ja trebao komentirati tu situaciju. Ja sam to gledao s klupe, sa 30-40 metara, ne želim biti nepravedan. Neću kritizirati suca dok ne pogledam snimku - dodao je Jose.

Ovo je Guardioli osma pobjeda u 12 okršaja s Real Madridom, usto nikad nije izgubio na Bernabeuu. I za kraj, spriječio je 16., rekordnu pobjedu u nizu Real Madrida, te vratio neizvjesnost u španjolskom prvenstvu, jer sad su Barca i Real bodovno izjednačeni.

Komentara 12

AK
akoz
08:55 11.12.2011.

E moj Roberte, koju si utakmicu gledao. Prvo pogledaj utakmicu pa ona komentiraj. Evo ti citat od tvog kolege Dasovića: \"Demonstracija moći\"!!!!

BI
billynik
01:20 11.12.2011.

Ovog kretena od novinara stvarno treba potjerati, pa i mnogo veći klubovi od Dinama su gubili utakmice s velikom razlikom, što se ovaj Junac naslađuje Dinamovim porazima.

EK
ekvator
17:31 11.12.2011.

Bolji naslov bi bio: Barcelona opet \"silovala\" Madrid..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije