Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOVI JOŠ DVA NASLOVA

Olić: Liga prvaka je moj Mundijal

Ivica Olić
AFP, Reuters
14.05.2010.
u 09:23

Naslovu bundesligaških prvaka nogometaši Bayerna mogu do kraja sezone pridružiti trofeje namijenjene najboljima u Ligi prvaka i DFB Pokalu.

Već sutra (subota) pokušat će uzeti dvostruku krunu u Njemačkoj u posljednjoj kup-utakmici u kojoj će se najjačoj bavarskoj momčadi suprotstaviti bremenski Werder. Upravo su igrači tog kluba prošle sezone Ivici Oliću (i Mladenu Petriću) zatvorili vrata finala svladavši Hamburg kroz dvije utakmice s ukupnih 4-2.

Prilika za "osvetu" Oliću se pruža već prvog dana nadolazećeg vikenda.

- Ne samo da su me izbacili iz borbe za naslov u DFB Pokalu, već i iz polufinala Kupa UEFA-e i borbe za naslov u Bundesligi. Igrajući za Bayern ove sezone sam odigrao dvije utakmice protiv njih remiziravši jednom i jednom pobijedivši (1-1, 3-2). Želim pobjedu u finalu. Do sada sam imao prilike tek slušati koliko je ona lijepa - kazao je u razgovoru za Bild napadač Bayerna i hrvatske nogometne reprezentacije pred finale u Berlinu.

* Berlin vas dobro poznaje.

- Hertha je moj prvi inozemni klub, stigao sam ondje 1998. godine. Igrački Berlin ne pamtim po dobrome, ali to je grad u kojem sam upoznao suprugu Natalie i u kojom su rođeni naši sinovi Luka i Antonio. U periodu igranja u moskovskom CSKA (2003.-2007.) često sam slobodno vrijeme provodio u Berlinu, gradu u kojem sam planirao živjeti po završetku karijere. Sada se ta borba vodi između Berlina i Münchena.

* Vratimo se utakmici između Bayerna i Werdera. Koja vas bremenska zvijezda najviše plaši?

- Claudio Pizarro je super-napadač. I Marko Marin i Mesut Özil su mladi, ali važni igrači tog kluba. Kontroliraju igru, a opasni su i po suparnički gol.

* Ima li za njih dvojicu mjesta u Bayernu?

- Smatram da su obojica vrlo dobri igrači, kvalitetni. Ali, još su mladi i njima je najvažnije konstantno igrati. Zato mislim da u Werderu rade dobar posao.

* Kao i vi u Münchenu? Posljednji koji su pokazali interes za vašim dovođenjem su Manchester City i Liverpool.

- Svim upitima unatoč nisam niti pomislio na promjenu. Nisam još niti godinu dana ovdje. U potpunosti sam koncentriran na Bayern, moja djeca pohađaju školu u Münchenu i nije mi više samo tako lako reći da sam spreman na transfere.

* Je li Bayern već pronašao mjesto u vašem srcu?

- Odavno. Kao dijete sam bio navijač ovoga kluba i lako mogu zamisliti da je Bayern moja posljednja stanica.

* Postigli ste ove sezone 11 bundesligaških golova. Ponosite li se tim učinkom?

- Moram na to biti ponosan. Sin mi je rekao: Tata, imaš na dresu broj 11 i toliko si golova zabio. Odgovorio sam mu da ću sljedeće sezone uzeti broj Danijela Pranjića. On nosi dres s brojem 23 (smijeh). Želja mi je sljedeće sezone unaprijediti konto pogodaka.

* Dva još mogu uslijediti. Liga prvaka ili DFB Pokal, što je važnije?

- Osobno bih oba naslova, ali ako već moram birati, opredijelio bih se za Ligu prvaka.

* Zašto?

- I Danijelu Pranjiću i meni taj bi naslov bio nadomjestak za neodlazak na Svjetsko prvenstvo. Liga prvaka je naš Mundijal. Reći ću vam još jednu stvar, u Hrvatskoj se Bayernovi uspjesi slave kao uspjesi hrvatske nogometne reprezentacije. Naš prolazak Manchestera doživljen je kao velik uspjeh. Za nas Hrvate bio je to svojevrstan revanš za neuspjeh reprezentacije protiv Engleza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

* U Ligi prvaka postigli ste sedam pogodaka, jedan manje od najboljeg svjetskog nogometaša Lionela Messija. Koliko vam je važno prestići ga?

- Naravno da u Madridu želim postići gol, ali mnogo je važnije da dođemo do oba naslova. Tri bi bila ostvarenje svih snova.

Komentara 2

EU
EUPatriot
12:28 14.05.2010.

Olić: Liga prvaka je moj Mundijal jer u repki nemam pored sebe Njemaca, Nizozemaca i Brazilaca nego samo neke bezvezne zapadne balkance..

KM
kmet
14:44 14.05.2010.

ovom tipu stvarno smrdi iz usta. Ipak, bez njega ne bi bilo interesantno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije