Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"tulipane" pozdravilo čak 500.000 navijača

Nizozemci u Amsterdamu dočekani kao prvaci

Nizozemska
TOUSSAINT KLUITERS
14.07.2010.
u 09:10

– Španjolska je svjetski prvak, ali mi barem imamo bolje navijače – rekao je tragičar finala, nizozemski veznjak Arjen Robben.

Nizozemski nogometaši burno su dočekani u Amsterdamu, gdje ih je za plovidbe gradskim kanalima pozdravilo čak 500 tisuća navijača. Prvi dio dana igrači su proveli na službenim primanjima, najprije u kabinetu nizozemskog premijera Jana Petera Balkenendea, a potom u Kraljevskoj palači Noordeinde u Den Haagu, gdje ih je ugostila kraljica Beatrix. Nakon toga "tulipani" su helikopterima prevezeni do Amsterdama, gdje im je pripremljen veličanstven doček. Doprvaci su u čamcima plovili glasovitim amsterdamskim kanalima uz klicanje oduševljenih navijača s obale i iz obližnjih zgrada. Cijela je reprezentacija bila odjevena u trenirke i majice kratkih rukava te je s pivom u rukama pozdravljala mnoštvo. – Nismo osvojili naslov, ali vi nam dajete osjećaj kao da smo šampioni – poručio je kapetan Nizozemaca Giovanni Van Bronchkorst koji je zajedno s izbornikom Van Marwijkom jučer proglašen vitezom, što je najviše državno priznanje.

Zabava je završila na open-air partyju na Muzejskom trgu gdje su navijači redovito pratili utakmice "Oranja" tijekom SP-a. Za osiguranje na velikom dočeku nizozemskih reprezentativaca bilo je zaduženo čak 1800 policajaca i 700 zaštitara. Kuće na brodovima tijekom parade bile su zagrađene žičanim ogradama kako se ne bi ponovio incident iz 1988. kada je nekoliko njih potopljeno u slavlju Nizozemaca nakon osvajanja naslova europskog prvaka.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:12 14.07.2010.

Nizozemci u Amsterdamu dočekani kao prvaci a Hrvati to sa takvim oduševljenjem pratili po TV ekranu kao da su na travnjak World Cupa 2010 uspili zakročiti i kockasti dečki..

AN
Andol
13:03 16.07.2010.

Da lik ne piše sam sebi komentare, evo mala pomoć: slovenska krava je već davno crkla.... pretvorena u bifteke na stolu SAD reprezentacije

VI
ViP1612
15:35 16.07.2010.

Pravi-EUJanez: Što vi niste svoje dočekali, pa bili su na SP-u i ko zna kad ćete opet..... Dal se ti sjećaš utorka kad je dinamo dokazao da slovenski nogomet ni ni do pete Hrvatskom...... Al koliko vidim ne pratiš nogomet već samo smišljaš gluposti i glupe komentare kako ćeš Hrvate zaj*****ti!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije