Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''OVO JE SAN''

Nijemci oduševili svijet, sebe i kancelarku Merkel

Njemačka Argentina
Foto: AFP
1/5
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
03.07.2010.
u 20:21

- Njemačka je postigla nešto prekrasno danas. Ovo je san - rekla je nakon utakmice kancelarka Angela Merkel.

Njemačka slavi Elf, a i oni sami sebe i to s potpunim pravom! Löwov stroj pokorio je Maradonine Gaučose tako jako da su pali bez ispaljenog metka.

- Uistinu smo bili fantastični! Zabiti četiri gola Argentini, morate priznati da za to treba imati klasu. Ponosan sam na svoju momčad već dugo vremena, ne samo danas, no ovakav rezultat nisam mogao ni sanjati - kazao je izbornik Löw.

- Nabili smo po ''gasu'' u drugom poluvremenu, igrali slobodnim stilom. Pokrili smo Messija bez da smo radili prekršaje, to je bilo sjajno - pričao je njemački izbornik.

Prvi šok na utakmici Maradoninoj momčad je priredio mladi napadač Bayerna već u trećoj minuti.

- Što reći nakon što Argentinu 'isprašite' s 4:0? Najbitnije je da smo to napravili kolektivno, kao momčad. Zaista, nemam riječi - kazao je jedan od najboljih pojedinaca susreta Thomas Müller.

A igrač utakmice imao je samo jednu primjedbu.

- I mi i protivnici bili smo korektni u igri. Žuti karton zaslužuje samo Maradona. A sada je vrijeme da odemo korak dalje. Vjerujem da nas u polufinalu čekaju Španjolci. Mladi smo, no sposobni za sve - rekao je Bastian Schweinsteiger.

S tribina je Manschaft pratila i njemačka kancelarka Angela Merkel koja priznaje da nije bila sigurna da će pobijediti sve do drugog Kloseovog gola.

- Njemačka je postigla nešto prekrasno danas. Ovo je san, samo san. Tako su mlada momčad, a način na koji su igrali je fantastičan - kazala je Merkel.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
21:18 03.07.2010.

nijemci su shvatili da je konglomerat naroda puno moćniji

RI
Riznica
22:22 03.07.2010.

bravo Deutsch Kinder !!!!!!!!!!

BU
buljibaba
08:39 04.07.2010.

bravo Deutsch Kinder !!!!!!!!!! Podolski,Klose,onaj Turčin i ona dva Afrikanca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije