Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mamić o Dinamovim financijama

Mamić: Igračima ćemo dio plaća staviti u depozite

Dinamo proslava (1)
Goran Stanzl/Pixsell
20.05.2010.
u 14:23

Zdravko Mamić je obznanio kako će zarada igrača uvelike ovisiti o uspjehu u Europi, odnosno tražit će se plasman u Europsku ligu kako bi dobili dogovoreni iznos.

>>Mamić: Sotone žele srušiti Dinamo i izgraditi veliku Srbiju!

>>Mamić: Želim Cicu Kranjčara, neka krene pješice iz Crne Gore!

>>Mamić: Vijećnici, od nas više nećete čuti o stadionu

- Uprava će igračima koji dobivaju do 100 tisuća eura do 20 posto u depozit, a iznad 100 tisuća eura, do 40 posto u depozit. Taj novac će se isplatiti samo onda ako Dinamo minimalno uđe u Europsku ligu. Nije se pribjeglo formuli da se igračima oduzima nepovratno. Plasman u Europsku ligu je uvjet da klub postoji, i mi više ne možemo plaćati nešto što ne zaradimo.

- Ako se ne plasiraju u Europsku ligu, neće dobiti niti 10 tisuća eura nagrade za prvenstvo i pet tisuća eura za Kup. To sve skupa je otprilike milijun i 300 tisuća eura, a ako ne uđemo u Europsku ligu, klub gubi minimalno 3,5 milijuna eura. Opet nije to razvnoteža, ali simbolikom želimo staviti pritisak na igrače da nešto moraju i napraviti za to što dobivaju.

- Jer dosad je to bilo bezuvjetno. Očekujemo da će igrači to objeručke prihvatiti, neće otvarati šampanjce, ali ako ima čestitosti i morala ne očekujemo nijednu primjedbu. Butina je sam prelomio ugovor s 200 tisuća eura na 100 tisuća eura, Bišćan je odustao od 180 tisuća eura dok ne počne igrati, a Dario Šimić ne želi nijednu kunu.

- Dakle svi koji su dobro dosad živjeli, i koji će i dalje dobro živjeti, očekujemo da će to prihvatiti.

- Financijska situacija je zastrašujuća, ali i u puno težim trenucima smo preživjeli. Propast hrvatskog sporta već se dogodila, ali Dinamo će biti među zadnjima kojima će se to dogoditi.

- Vas medije molim nemojte klubu raditi štetu. Nemamo više ugovor s Turističkom zajednicom (3,5 milijuna kn), nemamo niti ugovor sa zagrebačkim Holdingom (7,5 milijuna kn), smanjeno nam je dva milijuna kuna financiranje javnih potreba Grada Zagreba. To je ukupno 13 milijuna kuna, koje nikad više nećemo dobiti, a i sve ostalo postaje sve upitnije. Zahvaljujemo svima onima zbog kojih je novac dolazio u klub i zbog čega je klub normalno poslovao.

- Gotovo svi sponzori koji su bili u Dinamu, u doglednoj budućnosti neće biti. Dinamo je 30-ak milijuna kuna uplaćivao u državnu blagajnu, po pitanju prireza, doprinosa i PDV-a.

- Pijani milijarderi možda jesmo, ali živimo na milijunima koje smo sami stvorili, a ne na leđima poreznih obveznika. Ponosni smo što u slabašnu i napaćenu Hrvatsku donosimo zdravi strani kapital. Priznajemo da griješimo, ali što ne stoji zaista ne stoji.

Ključne riječi

Komentara 2

VI
vidimškoj
14:33 20.05.2010.

koji će bit kod tebe.joj,joj,di mu je mali mozak.....

EU
EUPatriot
14:48 20.05.2010.

Mamić: Igračima ćemo dio plaća staviti u depozite. Bilić: Igračima čemo dio Engleskih golova snimiti na DVD a preostali dio čemo staviti na depozite u njihovu memoriju..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije