Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUGA, ČEMER I JAD

Maksi-cirkus: Mamići plakali od plavog jada

Tomislav Barbaric Igor Biscan
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
21.07.2010.
u 08:07

– Bili smo užasni! A ja, kao najstariji igrač, preuzimam svu krivnju na sebe! A tko će ako ja neću, zar ovi klinci od 20 godina!? - kazao je Butina.

Igrala se 74. minuta utakmice kada se Zdravko Mamić, bijesan kao ris, sjurio niz tribine goričkoga stadiona. Sjeo je u auto i “zapalio” u Zagreb! A kada je sudac odsvirao kraj te blamaže, Zoran Mamić uletio je zajapuren u Dinamovu svlačionicu i suznih očiju stao pred igrače.

Želio im je nešto reći, ali zanijemio je od šoka. Izletio je van kao vihor jedva susprežući suze i procijedio svome direktoru: “Vrba, idemo odavde...!”

Barišić se ispričao

Ova je slika rekla sve o Dinamovoj noći užasa u Novoj Gorici, utakmici koja je razotkrila pravo lice plavih. Oni su, blago rečeno, šaka jada! Kako drukčije nazvati tu “divlju hordu” koja od Slovenaca dobije tri komada i zamalo ispadne nakon 5:1 u Maksimiru! Momčad bez ikakvoga smisla, reda i poretka, nezapamćen kaos. Ni kod Jurčića nikada nije bilo tako, a to onda najbolje dočarava kako Dinamo izgleda...

Dinamov predsjednik Mirko Barišić blijedoga je lica hodao prema automobilu...

– Ispričavam se svim Dinamovim navijačima i prijateljima! Za ovo smo svi odgovorni, sankcija će sigurno biti – kazao je šokirani predsjednik za kojim je u stopu trčkarala supruga Božica.

Na izlasku sa stadiona naletjeli smo i na Kristijana Polovanca, stopera Kopra i bivšega igrača plavih. Primao je čestitke...

– Ma čestitajte Butini, on je spasio Dinamo! Obranio nam je dva zicera, a uz njega izbacio nas je Mario Mandžukić. On nas je sam pobijedio u Maksimiru. Taj Mandžukić bio je 40 posto Dinamove momčadi. On nas je izbacio, a ne Dinamo – kazao je Polovanec.

Plavi igrači pognutih su glava izlazili iz svlačionice, kao da upravo odlaze na prisilni rad. Nisu odbijali izjave, a najizravniji je opet bio heroj Tomislav Butina. Bio je toliko razočaran da je kao provokaciju doživio čestitku jednoga novinara na prolazu u 3. pretkolo:

– Gospon, da niste tako stari, ne biste se sada dobro proveli!

– Bili smo užasni! A ja, kao najstariji igrač, preuzimam svu krivnju na sebe! A tko će ako ja neću, zar ovi klinci od 20 godina!? I ništa ne bi bilo drukčije da je ovdje bio i prvi trener Zajec. Najviše mi je žao ovih prekrasnih ljudi koji su nas ovdje vodili, njima smo zagorčali život! I svi smo zaslužili šamarčinu od njih – kazao je Butina misleći na siročeke od Ćuka i Mlinke koji su gutali knedle cijelu utakmicu. Mlinka je samo obrisao znoj s čela...

– Sad znam da se nikada neću baviti trenerskim poslom – kazala je Dinamova legenda vjerojatno žaleći što je uopće ušao u ovu avanturu.

Butina: Bit će toga još

Brazilac Sammir u prvoj je utakmici briljirao, jučer je bio blijed kao krpa.

- Jedno smo dogovorili, drugo demonstrirali. Svi smo odgovorni i ne smijemo dopustiti da se ovakvo nešto ponovi. Ne, nismo ih podcijenili, prva utakmica iz Zagreba nema veze s ovom. Mi smo nešto željeli, ali prema naprijed nismo mogli baš ništa - kazao je Sammir.

Spomenimo da je u sastavu plavih jučer od prve minute bilo čak sedam stranaca! Zaklinju se u domaće dečke, a oni sjede na klupi (Mesarić, Badelj, Antolić), dok nas Dodo, Slepička i slični “mrcvare”

Na kraju, još jedna zlokobna Butinina poruka:

– Na žalost, bit će još ovakvih utakmica. Možda ne ovako loših, ali bit će ih...

Ključne riječi

Komentara 43

ZO
zoran112
12:03 21.07.2010.

meni je to sinoć bilo ko namještaljka...nek kaže ko šta hoće...

SA
Sandi
14:08 21.07.2010.

Točno, nisu krivi igrači, njih je netko doveo plaćaih. Ali što smo krivi mi koji pratimo nogomet ? zar mi moramo gledati kako nas razvaljuje polu-veteranska momčad. Karić je umalo umro na terenu..vratar kopra ima bar 15 kila viška itd.. A Dinamo izađe sa 2 zadnja vezna ?!?! i jednom špicom.. Katastrofa.

OB
-obrisani-
10:21 21.07.2010.

Plavi amateri. ! :-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije