Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MNOGE ZVIJEZDE BEZ SP-a

Ljeto tuge: Ola, Becks, Irci

'17.04.2010, Allianz Arena, Muenchen, GER, 1. FBL, FC Bayern Muenchen vs Hannover 96, im Bild Ivica Olic (FC Bayern Nr.11) feiert nach dem Tor von Thomas Mueller (FC Bayern Nr.25)  , Foto U\\u0300 nph
'nph / Straubmeier'
02.05.2010.
u 11:19

Bit će to ljeto pod suncobranom umjesto uzbuđenje koje nude spektakularne utakmice Svjetskoga nogometnog prvenstva što počinje za 39 dana.

Hrvati, znamo, neće biti tamo jer Slaven Bilić nije bio u formi. Šteta je to zbog Ivice Olića, koji danas igra najbolji nogomet svoga života, šteta i za Modrića, Kranjčara, za jednu talentiranu generaciju. No, Hrvati su kroz povijest znali kakav je to osjećaj.

Naime, jedna od najvećih nepravdi učinjena je Marku Mlinariću 1982. godine. Iako je bio najbolji vezni igrač bivše države i Dinamo nosio do naslova prvaka, tadašnji selektor Miljan Miljanić prekrižio ga je, prednost su imali nogometaši Crvene zvezde, Partizana pa i Hajduka. Nije vidio "Espanu" i sinorite zbog toga jer je igrao u Dinamu.

Zvonimir Boban osam godina poslije nije bio na SP-u u Italiji. Naime, 13. svibnja te iste godine u Maksimiru je nogom udario tadašnjeg milicajca prije utakmice Dinama i Crvene zvezde, koja nikada nije odigrana.

– Bio sam prvak Europe, igrao u Barceloni, Realu, ali baš ništa se ne može usporediti s osjećajem igranja na Svjetskome prvenstvu. I to kada igraš, to je vrhunac karijere – često mi je znao pričati Robert Prosinečki, koji je nastupio na tri SP-a.

Miroslav Blažević je u smiraj karijere želio još jedan SP, želio je podsjetiti na 1998. godinu. No, iako je pokušao nemoguće, Portugal je u obje utakmice bio nedodirljiv.

Ćiro je bio blizu

David Beckham, koji je u veteranskim godinama, putovat će u JAR. Ali kao navijač Engleske, jer puknuće Ahilove tetive i šestomjesečna stanka onemogućili su mu da nastupi na svom četvrtom uzastopnom SP-u. Prije Japana i Koreje 2002. također je bio ozlijeđen, ali je na kraju ipak igrao.

No, mnogima je teško, ali definitivno je najteže Ircima. Naime, nikada ih neće moći utješiti spoznaja da su oni apsolutno moralni pobjednici i prije nego što će turnir početi. Veći je problem što Fifa nije bila moralna i što nije poništila utakmicu koju je morala poništiti. Jer, Henryjeva ruka jedan je od najvećih previda u povijesti nogometa.

Ćiro potjerao Cvitanovića, Sopić morao na svadbu
Miroslav Ćiro Blažević uoči SP-a u Francuskoj 1998. na pripremama u Poreču odlučio je prekrižiti Igora Cvitanovića i Ivicu Morana.

Prvoga zato što nije želio trčati, a drugoga zato što je otišao po sendvič u hotelski bar u vrijeme kad je morao spavati. Na kraju je osvojio broncu i sve je zaboravljeno. A mala bizarnost iz toga doba vezena je uz Željka Sopića. Budući da je već ugovorio vjenčanje, kada ga je Ćiro pozvao, odlučio se za suprugu i – tako propustio osvojiti broncu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije