Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O TOTTENHAMU

Kranjčar: Dobro je što nismo u Europa ligi

Niko Kranjčar
AFP
13.11.2009.
u 09:44

Vezni nogometaš Tottenhama i hrvatske reprezentacije, Niko Kranjčar, u razgovoru za klupski magazin rekao je da londonskom sastavu ide tako dobro zato što ne igra u Europi.

- Mislim da je definitivno dobro da se ne natječemo u Europa ligi. Još uvijek smo momčad koja uči i raste, i međusobno se upoznaje. Mislim da je neprocjenjivo to što imamo više vremena za treniranje. Također je očigledno da su nam igrači s manje utakmica u nogama spremniji i svježiji, kako fizički tako i mentalno - rekao je Kranjčar nastavivši:

- Ponekad nisu utakmice ono što umara, već putovanja. Iako je s jedne strane sramotno to što nismo uspjeli izboriti mjesto za Europa ligu, s druge će i igrači i navijači shvatiti da je to zapravo dobra stvar.

- Imam, međutim, neka dobra iskustva s europskim nastupima i sigurno ne bih dolazio u Tottenham da ne mislim da je momčad spremna izboriti plasman u Europu. Dapače, želim da u Europi budemo svake sljedeće sezone. To je sjajna stvar i mislim da imamo potencijala za to. Ali ne sad.

Kranjčar ne misli da je velika četvorka engleskog nogometa (Manchester United, Chelsea, Liverpool i Arsenal) uzdrmana, ali smatra da je konkurencija u Engleskoj sve izjednačenija.

- Manchester City, Astona Villa, ali i momčadi poput Sunderlanda ili Stokea krenuli su dobro u sezonu i spremni su iznenaditi. Dakle, ima u Premier ligi mnogo klubova spremnih izazvati najjače. Ne mislim da će se velika četvorka promijeniti, no postupno bi se nekoliko momčadi moglo sasvim približiti najboljim engleskim klubovima. U svakom slučaju, zanimljivo je biti dijelom Premier lige u ovom trenutku.

Kad je u pitanju rasplet situacije u šestoj kvalifikacijskoj skupini za SP, Kranjčar smatra:

- Nevjerojatno je kako se okreće kotač nogometne sreće. To je igra koja obiluje čudnim ishodima i bizarnim slučajevima. Čim smo izvukli Englesku u kvalifikacijama, znali smo da će biti jako teško. Nadam se da ćemo u sljedećem ždrijebu izbjeći Engleze.

- Vjerovao sam da Hrvatska može bolje, no momčad se uvelike promijenila i tek se mora razviti. Što se tiče Engleske, mislim da njezini igrači napokon imaju u Capellu čovjeka koji ih može sastaviti. Radi se o velikom broju odličnih nogometaša i moguće je da Engleska uistinu posjeduje najvišu kvalitetu od svih vrhunskih reprezentacija te da ima priliku postati svjetskim prvakom.

- Mi smo u kvalifikacijama igrali bez ključnih igrača. Bio sam ozlijeđen ja, baš kao i Eduardo, Luka Modrić te Vedran Ćorluka.

- Ponekad jednostavno treba prihvatiti da nije bilo suđeno i nastaviti dalje - zaključio je Niko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije