Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI SE NOVI TRENER

Jurčić se ostavkom odrekao 2,5 milijuna kuna

Kruno Jurčić
Nino Strmotić/Pixsell
19.05.2010.
u 16:56

Dinamo je ostao bez trenera, Kruno Jurčić jutros je podnio ostavku na mjesto trenera maksimirske momčadi, odnosno zatražio je raskid ugovora.

Dinamo je ostao bez trenera, Kruno Jurčić dao je jučer ostavku, odnosno zatražio raskid ugovora. U Dinamu nitko isprva nije želio ništa o tome reći, Zdravko Mamić isključio je mobitel, a Zoran Mamić bio je u Klagenfurtu, no u poslijepodnevnim satima predsjednik Mirko Barišić bio je konkretan:

 

– Došlo je do sporazumnog raskida ugovora na trenerov zahtjev.

 

Mamić će objasniti

 

O razlozima nije želio govoriti, samo je rekao da će sve objasniti Zdravko Mamić. A kao razlog spominjan je Robert Kovač. Navodno, Jurčić ga više nije želio u momčadi, a ni Kovaču se nije svidjelo što Jurčić ostaje trener.

 

– Mogu samo reći da razlog nije Robert Kovač i njegov nastavak karijere, trener ima svoje razloge zbog kojih je tražio raskid – odbacio je Barišić priče o razlozima Jurčićeva odlaska.

 

Mediji i navijači kritizirali su loše igre Jurčićeve momčadi u proljeće, no Mamić ga je zaštitio iako je gubio od Hajduka, Cibalije, Šibenika, nije mogao pobijediti Zadar, Karlovac... Kako je sam tražio raskid, Jurčić se odrekao više od 2,5 milijuna kuna u plaćama i premijama jer imao je ugovor do 2012. godine. Nakon Solde, i on je odustao od suradnje iako mu je Mamić odlučio povjeriti svoju skupu igračku u još jednoj sezoni.

 

Kako god bilo, počinje potraga za trenerom. Popis kandidata sad je i malo duži od onoga koji se pojavljivao kad je bilo aktualno smjenjivanje Jurčića. Sad je tu i Igor Štimac s kojim je Mamić navodno već razgovarao, pa Zlatko Kranjčar, Amar Osim, a znakovit je bio jučerašnji odlazak Zorana Mamića u Klagenfurt na utakmicu Austrija – Hrvatska u društvu Roberta Kovača. Na tribini su sjedili s Nikom Kovačem.

 

Zoki grlio Niku

 

– Evo, ovo je novi Dinamov trener – kazao je Mamić u šali zagrlivši Niku Kovača, a bivši kapetan vatrenih zamolio je da ga se ne pita o Dinamu.

 

– U Austriji se sjajno osjećam, trener sam druge momčadi Red Bulla – kazao je Niko.

 

Posjet Klagenfurtu bio je i prigoda da Mamić razgovara s još jednim kandidatom za Dinamovu klupu, Nikolom Jurčevićem.

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar Rodnaldo
Rodnaldo
18:53 19.05.2010.

Ako je ralog ostavke Robert Kovač,potpuno je u pravu.Njega ni Suhopolje ne bi uzelo jer ima kvalitetnije igraće.

OB
-obrisani-
20:20 19.05.2010.

Otjeraj Jurčića rasprodaj dinamove igraće to je politika Mamića godinama ,boli njega ona stvar za Dinamo i Evropu njemu je jedino bitno da pojaća konto na svome raćunu!

IW
iwek
17:35 19.05.2010.

Jurčić je podnio ostavku jer je dobio bolju ponudu iz Evrope, navodno iz lige petice! (Prvi aprilililiiiiii!)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije