Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Bernabeuu

Ivica Olić: Ne uđem li u igru, znači da smo u finalu Lige prvaka!

'Munich\'s Ivica Olic celebrates his 2:0 during the Champions League quarter final second leg soccer match between FC Bayern Munich and Olympique Marseille at the Allianz Arena in Munich, Germany, 03
'Marc Müller/DPA/Pixsell'
25.04.2012.
u 08:39

– Recept za uspjeh? Trebali bismo protiv Reala igrati kao što je Real igrao protiv Barce – tvrdi hrvatski napadač

I Real i Bayern prošli su vikend okončali prvenstvene brige – Real je pobjedom na Nou Campu s obje ruke prigrlio pehar namijenjen pobjedniku Primere, dok je Bayern, unatoč pobjedi u Bremenu, mogao samo tužno gledati kako se koji sat kasnije nogometaši dortmundske Borussije slavljenički polijevaju pivom na travnjaku, u čast bundesligaške obrane naslova! No, gubitak trofeja nije poremetio ozračje u bavarskoj momčadi i nakon dolaska u Madrid, u utorak oko podneva. Ivica Olić nam je rekao:

Kao Real protiv Barce

- Spremni smo za veliki okršaj! Nitko nije ozlijeđen, znamo kakav je ulog pred nama i siguran sam da ćemo dobro igrati. Ove smo sezone u Ligi prvaka igrali bolje u gostima i mogu reći da Bayern nikad lakše nije došao do polufinala! Siguran sam da ćemo imati šanse u Madridu i iskoristimo li ih, vratit ćemo se kući kao finalisti - kaže Olić.

Hoćete li vi i Pranjić biti u početnom sastavu?

- Čini mi se da nećemo. U odnosu na utakmicu u Münchenu, mogla bi biti samo jedna promjena, možda zaigra Müller umjesto Schweinsteigera. Ali, nisam time opterećen, znam da ću na Bernabeuu sigurno ući u igru ne bude li rezultat povoljan za nas, bude li trebalo postići gol! Stoga bih radije želio da cijelu utakmicu mirno sjedim na klupi, jer bi to značilo da imamo rezultat koji nas vodi u finale!

Imate li recept za madridsku utakmicu?

- Gledao sam El Clasico i smatram da bismo mi u Madridu trebali igrati kao Real u Barceloni! Dakle, svi iza lopte, strpljivo čekati priliku za protunapad i onda munjevito jurnuti naprijed! Mora nam na pameti biti suparnički gol, ne smijemo se samo orijentirati na obranu svojih vrata. Ponavljam po stoti put, imamo igrače koji svakome, na bilo kojem terenu, mogu dati gol i zabijemo li u Madridu, bit ćemo vrlo blizu finalu.

Koliko će uzvrat biti drukčiji od prve utakmice?

Pomirili se “boksači”...

- Real je u Münchenu ipak dao premalo u odnosu na ono što objektivno može! I sad, nakon pobjede u Barceloni, Real je dobio i dodatna krila, sigurno će nam što prije htjeti zabiti gol, bit će znatno opasniji nego što je bio u prvoj utakmici. U Münchenu nije djelovao moćno, nije to bio pravi Real, činilo mi se kao da ga zanima samo jedno – da primi što manje golova. A u Madridu će to biti sasvim druga, za nas kudikamo teža priča. Čeka nas pakao, napast će nas...

Hoće li Real biti malo umorniji od vas – u subotu je igrao El Clasico, a vaš je trener istodobno u igri protiv Werdera poštedio pola momčadi?

- Možda će im noge biti malo teže nego nama... Ali, to je utakmica u kojoj se umor zaboravlja, u kojoj će adrenalin skočiti do maksimuma! Umor sigurno neće biti presudan, niti će se osjetiti.

Jesu li se “boksači” Ribery i Robben pomirili?

- Ma jesu, taj se incident dogodio u poluvremenu, kad su glave vruće. Jasno je da nije ugodno kad se nešto takvo dogodi, ali to nije bio ni prvi, a nije bome ni zadnji sličan slučaj. Emocije su bile uzavrele, no kad su se ohladili, riješili su problem. Nadam se da će baš jedan od njih dvojice biti naš ključni igrač za finale, mogao bi to biti Ribery, koji je u vrhunskoj formi – rekao je Olić i na kraju dodao:

- Trebat će nam, jasno, i sreće, nitko nikad nije napravio velike stvari a da ga sreća nije pomazila. Imam i silno povjerenje u našeg vratara Manuela Neuera, u zadnjim je utakmicama pokazao da je među najboljima na svijetu. Neka i u Madridu potvrdi vrhunsku formu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije