Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrana naslova

Iniesta: Još samo 90 minuta do erupcije na Nou Campu!

'Barcelona\'s Argentinian forward Lionel Messi (R) vies with Tenerife\'s defender Manolo Martinez (L) during their Spanish League football match on May 04, 2010 at Camp Nou stadium in Barcelona. AFP P
'LLUIS GENE'
16.05.2010.
u 08:45

Barceloni pobjeda protiv Valladolida u zadnjem kolu znači i obranu naslova, no gosti imaju svoju računicu

Još samo 90 minuta dijeli Barcelonu od obrane naslova, Kataloncima je na Nou Campu potrebna pobjeda protiv Valladolida i u tom ih slučaju nimalo ne bi zanimalo što će Real učiniti u Malagi. No, iako Barca ima čak 60 bodova više od nedjeljnog suparnika, neće to biti dvoboj u kojem će biti dostatno domaćim nogometašima samo istrčati pred 100.000 gledatelja, isto tako ni Real ne može računati na sigurne bodove u Malagi!

Četvorka bježi s dna

Naime, Valladolid, Malaga, Santander i Tenerife uoči posljednjeg kola imaju po 36 bodova i grčevito se bore za ostanak (Xerez sa 33 ima samo puke teorijske izglede), u takvoj situaciji nitko neće lako prodati svoju kožu. Unatoč tome, u Barceloni sve pršti od optimizma, pa Andres Iniesta, koji će i ovu utakmicu preskočiti zbog ozljede, kaže:

– Teško je obraniti naslov prvaka. A kad se to učini u zadnjem kolu, s toliko mnogo osvojenih bodova, onda proslava mora biti spektakularna. Ne mogu dočekati trenutak slavlja, uvjeren sam da će moji suigrači uspješno odraditi i tih 90 minuta, a onda će Nou Camp eruptirati – kaže Iniesta i dodaje: – Istina, uvjeren sam u pobjedu, ali sam isto tako siguran da neće biti lako. Ovo je utakmica velikog uloga i za nas i za Valladolid, bit će potrebno odlično odigrati za pobjedu. Momčadi koje se bore za goli život ostavljaju i srce na terenu, to će učiniti i Valladolid, no ipak vjerujem da će presuditi naša kvaliteta – kaže Iniesta.

Ronaldo se nada čudu

U Madridu su svjesni da je Barca u velikoj prednosti, ali isto tako znaju da svoj dio posla moraju odraditi. Svojim je proljetnim golovima i izvrsnim igrama Cristian Ronaldo praktički držao Real na Barceloninom vratu, uoči gostovanja u Malagi kaže:

– Još uvijek se imamo pravo nadati naslovu. Tko zna, možda se dogodi čudo, a u tom slučaju moramo biti spremni – rekao je sjajni Portugalac.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije