Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMOVI GAUČOSI TUŽNI

Ibañez: Za sve je kriv Maradona!

Luis Ibanez
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
04.07.2010.
u 12:50

Dinamovi Argentinci razočarani su ispadanjem Gaučosa u četvrtfinalu SP-a, a krivac im je - Maradona.

Svjetsko prvenstvo, iako nemaju nijednog od suigrača u Južnoj Africi, prate i Dinamovci. Na pripremama u Austriji popodnevni i večernji sati rezervirani su za praćenje utakmica.

U subotu poslijepodne trenirali su nakon susreta Njemačke i Argentine. Dodo je zadirkivao Argentince Ibañeza, Cufréa i Calella, a utučeni Ibañez rekao je:

– Za sve je kriv Maradona zato što je stavio Otamendija - kazao je Lucho koji ima istetoviran Maradonin autogram.

A nije lako ni njegovom idolu. Nakon utakmice kazao je da se osjećao kao da ga je nokautirao Muhammad Ali... No, kako li se tek osjećaju njegovi igrači, klasa do klase, nakon tako sramotnog ispadanja sa SP-a...

Prokletstvo Zlatne lopte

Lionel Messi napustio je smotru najboljih svjetskih momčadi ne postigavši pogodak. U kvalifikacijama zabio je četiri gola, ukupno 13 u 59 nastupa, zadnji prije više od godinu dana. Iz svlačionice je nakon susreta izišao među posljednjima. Najbolji svjetski nogometaš brisao je suze u Diegovu zagrljaju. A čovjek koji je ove sezone za Barcelonu postigao čudesnih 47 pogodaka ući će u nogometnu povijest po još jednom zanimljivom detalju. Naime, ušao je u društvo velikana poput Eusebija, Cruijffa, Baggia, Sivorija, Rivere, Van Bastena...

Gotovo svi igrači u povijesti nakon što su nagrađeni Zlatnom loptom, prestižnom nagradom France Footballa, na sljedećoj smotri najboljih na svijetu nisu uspijevali svoju reprezentaciju dovesti na postolje. Najbliže je tome bio Johan Cruijff koji je 1974. izgubio u finalu od Njemačke. A Argentinci će još dugo očajavati nad lošom srećom ili, bolje rečeno, loše postavljenoj igri Maradone i njegovih suradnika. Začuđujuće je da je na klupi ostavio Verona, Di Maria igrao je na desnoj strani...

A jednostavno je trebao uz Mascherana postaviti Verona, na lijevu stranu Di Mariju, desno Teveza, a u vrhu napada Messija i Higuaina. To je lekcija o kojoj govore argentinski mediji koji su se najviše obrušili na Messija spočitavajući mu to što dobro igra za Barcelonu, a loše za Argentinu.

Komentara 6

KA
Kakma
15:07 04.07.2010.

Maradona nije sam kriv.Jednostavno je velika razlika u kvaliteti.Taj Otamendi se samo faulima spasavao.U toj utakmici su mu pokazane granice.Igrac koji ne bih imao mjesta ni u Njemackoj rezervi.I ne samo on.

OB
-obrisani-
16:23 04.07.2010.

Izgleda da je Close drugi gol Njemacke postigao iz zaledja a to je podosta promjenilo situaciju na terenu

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
16:27 04.07.2010.

Argentinska obrana je bila tempirana bomba, to su svi vidjeli, pitanje je bilo samo kad ce je neki jaci tim aktivirati. Osim toga ni malo mi nije jasno zasto je Melito prvenstvo presjedio na klupi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije