Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduševljeni pep

Guardiola igračima: Hvala vam jer ste jedinstveni!

Barcelona (1)
Reuters/AFP
17.05.2010.
u 10:47

Nogometaši Barcelone pobijedili su u nedjelju Valladolid na Nou Campu 4-0 potvrdivši 20. naslov španjolskih prvaka u povijesti, i to s rekordnih 99 bodova.

Nitko nikad u Španjolskoj, kad se gleda liga s 20 klubova, nije osvojio toliko bodova.

Lionel Messi s 34 je postignuta prvenstvena gola osvojio Zlatnu kopačku Primere (Trofej Pichichi), ali i Europe, te izjednačio klupski rekord Brazilca Ronalda iz sezone 1996/1997.

Barceloni ide i Trofej Zamora, koji pripada statistički najboljem golmanu lige, tj. vrataru koji primi najmanje golova. Victor Valdes ove je sezone samo 24 puta morao po loptu u mrežu (0.63 primljena gola po utakmici), što je najbolje postignuće u Primeri.

Njegov je to treći Zamora u karijeri, s obzirom na to da je trofej zaslužio već u sezonama 2004/2005 (21 primljeni gol) odnosno 2008/2009 (31 primljeni gol).

Trener Josep Guardiola za obranu naslova prvaka zahvalio se vodstvu kluba, nogometašima i navijačima:

- Hvala predsjedniku Laporti i velika hvala mojim igračima, koji su jedinstveni. Nema ih nitko. Hvala i najboljim navijačima na svijetu.

Kaos na ulicama Barcelone: 104 privedena, 119 ozlijeđenih navijača!   
Više od 40.000 ljudi do ponoći je slavilo 20. Barcelonin naslov nogometnog prvaka Španjolske na ulicama grada uzorno se ponašajući. U jutarnjim satima eskalirali su neredi...

Neki su navijači na Rambli, očito agresivnijeg obrasca ponašanja, počeli paliti transparente koje su imali sa sobom, kao i lomiti javnu imovinu na ulicama, te izazvali pravi mali rat s policijom, čije su pripadnike počeli gađati kamenjem i bocama, praktički svime što im je došlo u ruke.

Policija je odgovorila represijom: 104 osobe su uhićene, a 119 zatražilo je liječničku pomoć. Srećom pa nitko nije ozbiljnije ozlijeđen. Protiv većine pritvorenih policija će podići kaznene prijave za narušavanje reda i mira i/ili napada na policijske službenike.

Zanimljivo je da je 200-tinjak navijača Barcelone naslov slavilo na središnjemu madridskom trgu, Plazi de Cibeles. Okupili su se kod fontane, mjesta na kojem se za proslave Realovih naslova okupljaju navijači Madriđana.

Očitu provokaciju Barcelonini su privrženici podupirali verbalnim ispadima poput "Madridski šu..., pozdravite šampione!" i "Alcorcon, Alcorcon" (trećeligaška momčad koja je Real ove sezone izbacila iz kupa), no policija je jakim obručem osiguravala njihovu sigurnost pazivši da im ne padne niti dlaka s glave.

Izazvali su bijes jedino nekolicine vozača, koji bi im kroz automobilsko staklo dobacili kakvu pogrdnu riječ.

Ključne riječi

Komentara 1

EU
EUPatriot
12:22 17.05.2010.

Guardiola igračima: Hvala vam jer ste jedinstveni! Bilić igračima: Hvala vama jer se u Funtani tako jedinstveno napijete!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije