Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

Edin Džeko: Za naslov prvaka nam treba baš Luka Modrić!

'Manchester City\'s Edin Dzeko celebrates after scoring his team\'s opening goal   Photo: Press Association/Pixsell'
'Joe GiddensPress Association/Pix'
11.04.2012.
u 08:15

- Luka, dođi! Borit ćeš se za titulu, igrati u LP-u i imati sjajnu plaću - poziva Džeko našeg reprezentativca u Manchester City

U ekskluzivnom intervjuu za Večernji list zvijezda Manchester Cityja i najskuplji nogometaš iz država nastalih raspadom SFRJ Edin Džeko rekao je:

- Uh, Modrić je strašan igrač! Da, svi ga traže, ali ja bih najviše volio kada bi on došao u City. Bio bi nam veliko pojačanje, jer nam nedostaje igrač s njegovim rješenjima. Uz to, u Cityu bi imao sve: od Lige prvaka, borbe za naslov, do dobre plaće, i navijam za to da izabere City!

Džeko je prijatelj s Mandžukićem, proglašenim njegovim nasljednikom u Wolfsburgu.

- Ne čujemo se često, ali kad razgovaramo, ispričam mu što se događa kod mene, a on meni kaže što ima u Wolfsburgu i to je to. Ne dajem mu savjete, jer je Mandžo dovoljno pametan, zreo i inteligentan da zna najbolje i nema razloga da mu ja solim pamet. Već je napravio mnogo u Wolfsburgu i vjerujem da će napraviti još toliko.

No, s Felixom Magathom, s kojim je i Mandžo imao problema, nije u kontaktu.

- Dok sam bio u Wolfsburgu, Magath je otišao u Schalke i prestali smo kontaktirati, što je zapravo i razumljivo. Zamislite da je sa svim igračima koje je trenirao ostao u kontaktu, morao bi se dnevno čuti s tisućama igrača, ha-ha!

Novi hrvatski hit-igrač u Engleskoj je Jelavić.

- Svaki igrač je drugačiji, Jelavić je imao sreću da u Premiership dođe iz Škotske, pa mu nije trebalo mnogo za adaptaciju, jer se u Glasgowu igra slično. Drago mi je da je sjajno počeo u Evertonu, pogotovu jer sam od Saše Papca čuo da se radi o sjajnom momku. Ne poznajem ga, ali ćemo se već upoznati. Uostalom, dobro je za Balkan da u Engleskoj ima naših igrača i da se svi dobro snalaze.

Njegovu BiH na putu prema Euru zaustavio je Portugal, a koliko može Hrvatska?

- Hrvatska ima dosta dobru momčad, ali je zaista u teškoj skupini. Španjolska je favorit i Hrvatska će se za prolaz boriti s Italijom, koja je u ovom trenutku, prema mom mišljenju, lošija momčad od Hrvatske. Sve ovisi o vama, budete li raspoloženi i imali svoj dan, s lakoćom možete u drugi krug!

Slaven Bilić, navodno, odlazi nakon EP-a, može li Ćiro, koji se nudi, ponovo uspješno voditi kockaste?

- Ćiro je kralj! Slaven svoj posao radi odlično, ali ako bi u nastavku karijere izabrao Tottenham, Ćiro bi bio pun pogodak za Hrvatsku!

Rasplet engleskoga prvenstva nešto je tmurnija tema. Je li borba za naslov izgubljena?

- Nije, no šanse su nam minimalne, gotovo nikakve.

Kako objašnjavate pad momčadi u posljednjih pet kola, počevši od utakmice sa Swanseajem? U tom je razdoblju United stekao prednost od deset bodova.

- Jednostavno smo upali u krizu. U nekim susretima nismo imali ni sreće, a United je vrlo iskusna momčad da bi propustila šansu.

Kako komentirate svoje nastupe u tom razdoblju, kojih je bilo vrlo malo?

- U svakoj utakmici davao sam sve od sebe i zadovoljan sam svojim učinkom. Postigao sam 13 pogodaka u prvenstvu i trudio sam se da pomognem momčadi.

Kako komentirate to da je Tevez odjednom, nakon svih ekscesa i stanke, u momčadi ispred vas?

- Nemam komentar na to. Trener odlučuje o tome tko će igrati.

U kakvom ste odnosu s trenerom Mancinijem?

- U profesionalnom odnosu, kakav i treba biti odnos između svakog igrača i trenera. Bez kojekakvih problema i trzavica.

Mislite li da će Mancini ostati menadžer ne osvojite li naslov prvaka?

- Nemam komentar na to.

A u slučaju da Mancini ostane trener, ostajete li i vi u Cityju?

- Nemam komentar ni na to, do kraja prvenstva je još šest utakmica i nije sad vrijeme da se razgovara o tim stvarima. Prije sam rekao da ne želim govoriti o odlasku iz Cityja, jer ga nitko, osim medija, i ne spominje.

Kako komentirate najnoviji slučaj Balotelli i Mancinijevu izjavu da ga više neće koristiti do kraja sezone? Je li Mancini u pravu i je li Balotelli ponašanjem zaslužio toliko “drugih šansi” koliko ih je dobio?

- Nemam komentara, i ponavljam: trener je taj koji odlučuje.

Mancini je nedavno tražio duhovni mir u Međugorju. Je li vas pitao za savjet? Je li vama i ostalim igračima donio nešto?
- Pitao me samo kako bi najlakše mogao doći do Međugorja. Prije je slušao priče o Međugorju i odlučio je doći, ali nismo razgovarali nakon što se vratio, niti nam je što darovao - zaključio je Džeko.

 

 

Komentara 11

Avatar Idler 3
Idler 3
09:32 11.04.2012.

Ponovil budem i ja - za ManC igra i David Silva s kojim bi Luka u sredini terena mogel čuda napravit...nije nit Chelsea loša opcija jer bi mu tamo \"par\" u sredini bio Juan Mata...držimo ti palčeve mali !!!

Avatar usainbolt
usainbolt
09:54 11.04.2012.

ako ode it tottenhama,onda nek ode u united,taj klub ima sve,pozitivnu atmosferu oko kluba,u klubu,ne mora se bojati promjena trenera,dok u cityju i chelseaju samo pare dirigiraju i vlasnici rade veliki pritisak na igrače i trenere i bolje je da ferguson ga trenira neg neki di matteo ili mancini..

IN
intersanctum
17:08 11.04.2012.

j vas intervju u kojem je odgovor na skoro svako pitanje nemam komentara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije