Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arsenal – AZ Alkmaar 4:1

Dudu asistirao petom za potop AZ-a (video)

Arsenal - AZ
Reuters
Autori: Srđan Hebar, Antonela Vukorepa/VLM
04.11.2009.
u 20:37

Nogometaši Arsenala slavili su na Emiratesu s uvjerljivih 4-1 protiv AZ Alkmaara u 4. kolu skupine H Lige prvaka i tako došli nadomak plasmana u nokaut fazu natjecanja.

Junak utakmice bio je kapetan “topnika” Cesc Fabregas koji je s dva gola torpedirao nizozemskog prvaka, prvi put u 25. a drugi put u 52. minuti. Bili su to njegov drugi i treći gol u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju ove sezone kojima je potvrdio svoju sjajnu formu koja mu je ranije i donijela epitet igrača Premierlige za mjesec listopad u izboru navijača.

Preostala dva gola za Arsenal zabili su Samir Nasri i Abou Diaby, a pokretač akcije za ovaj potonji gol bio je napadač hrvatske reprezentacije Eduardo da Silva.

Eduardo je u igru ušao u 67. minuti, a već pet minuta kasnije pokazao je djelić svog bogatog repertoara sjajnim proigravanjem petom u for za Andreja Aršavina, koji je kasnije uposlio strijelca Diabyja.

Počasni gol za Alkmaar zabio je Jeremain Lens u 82. minuti.

U drugoj utakmici skupine Standard je na domaćem travnjaku pobijedio Olympacos i tako očuvao svoje šanse u prolaz dalje. Bila je to prva pobjeda za Standard ove sezone, a golove su postigli Dieudonne Mbokani Bezua i Milan Jovanović.

Liga prvaka, skupina H, 4. kolo:

Arsenal – AZ Alkmaar 4:1 (Fabregas 25, 52, Nasri 43, Diaby 72 / Lens 82)

Standard Liege – Olympiacos 2:0 (Mbokani 30, Jovanović 88)

Ljestvica:

1. Arsenal 4 3 1 0 10-4 10

2. Olympiacos 4 2 0 2 3-5 6

3. Standard 4 1 1 2 6-6 4

4. AZ Alkmaar 4 0 2 2 3-7 2

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije