Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOLMANI NEZADOVOLJNI

Casillas: Lopta za Mundijal je užasna

Iker Casillas
Reuters
30.05.2010.
u 12:01

Iker Casillas, vratar španjolske nogometne reprezentacije, priključio se popisu golmana koji su vrlo nezadovoljni dizajnom lopte s kojom će se igrati utakmice na Svjetskom prvenstvu.

Nakon što je reprezentacija Španjolske teško u pripremnom dvoboju za Mundijal, odigranom u austrijskom Innsbrucku, pobijedila Saudijsku Arabiju s 3-2, i to zahvaljući pogotku igrača koji je ušao s klupe, Fernanda Llorentea u 92. minuti, Casillas je javno manifestirao svoje nezadovoljstvo službenom loptom Svjetskog prvenstva.

- Lopta je užasna. Stvarno je žalosno da jedno tako veliko natjecanje kao što je Svjetsko prvenstvo ima loptu s tako jako lošim karakteristikama. Nisu vratari jedini koji se žale na loptu - potužio se vratar Reala i ''furije''.

Ranije se i čuvar mreže brazilske reprezentacije Julio Cesar potužio da je Adidasova lopta ''grozna'', te dodao da mu se čini kao ''da je kupljena u trgovini mješovite robe''.

Luis Fabiano i Pazzini također "popljuvali" loptu   
Jabulani, Adidasova lopta proizvedena za potrebe Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, ne smeta samo golmanima. Nezadovoljni su i napadači...

Nakon Ikera Casillasa i Julija Cesara, koji su se žestoko obrušili na loptu koja poput balona mijenja smjer kretanja, javili su se napadači Brazila (Luis Fabiano) i Italije (Giampaolo Pazzini).

- Vrlo je čudna. Odjednom mijenja putanju. Izgleda kao da bježi od igrača, kao da ne želi biti udarena. Nevjerojatno, kao da je netko navodi. Spremate se udariti je i ona odjednom izmakne. Kao da je protuprirodna, a to je vrlo loše. Nadam se da će joj se prilagoditi čim prije, ali nimalo mi se zasad ne sviđa. Bit će jako teško igrati s njom – rekao je Sevillin i napadač brazilske reprezentacije Luis Fabiano.

Jednoglasnoj se procjeni priključio i talijanski napadač, igrač Sampdorije, Giampaolo Pazzini.

- Previše mijenja kretanje i preteška je za kontroliranje. Skočite primjerice na centaršut da biste je pogodili glavom, a onda odjednom promijeni smjer i preleti vas. Bit će, međutim, posebice problematična za golmane, koji će primati golove a da neće za njih biti krivi. Jednostavno neće moći procijeniti putanju.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:11 30.05.2010.

ak kasiljas to veli onda je tak, ali lopta je za sve ista, ak se ne bune oni slabi kaj se onda buni kasiljas, decko kaj je miljuner ali jedini u realu a i u spanjolskoj kaj je ostao naa zemlji, potjece od radnicke obitelji i do dana danasnjeg nije zaboravo od kud je dosao, taj im kvari prosjek u svemu (realovim igracima), covjek koji prdi na razna odijela od marki, ili skupih i luksuznih auta, nema nista od toga, a opet se buni, ovaj put na alat kojim radi, hehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije