Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz trenerskog kuta

Čačić odgovorio Zoranu Mamiću: Ja samo radim svoj posao...

Ante Čačić (1)
Marijan Susenj/Pixsell
24.10.2012.
u 23:12

- Ovo je najeminentnija priredba na svijetu, ne mogu vjerovati da ljude to ne interesira, da je publika iščezla - kaže trener plavih.

Trener Dinama Ante Čačić nakon utakmice s PSG-om nije u svojim riječima nudio očaj, ali se na njemu vidjelo kako mu nije lako.

- Poslije ovakve utakmice jedino mogu reći da je pobjeda otišla na kvalitetniju stranu. Pokazao je PSG zašto je favoriziran, možemo čak biti i zadovoljni, jer su imali dosta čistih prilika. Nije zgorega priznati da razlika postoji. Igrati iz naše lige protiv takvih protivnika je jako teško. Imamo jako veliki broj mladih igrača. Ulazak u Ligu prvaka je uspjeh, iako ta izjava zvuči kao stereotip. No, iz utakmica izvlačimo informacije potrebne za daljnji rad i selekciju - istaknuo je Čačić koji je pokušao objasniti i zašto se odlučio na taktiku i promjene u sastavu koje su sve iznenadile.

>>Dinamo nastavio po starom, Parižani pobijedili s pola gasa

- S obzirom da nismo imali Ademija, trebala mi je visina i agresivnost u sredini terena, zato sam stavio Domagoja Vidu na zadnjeg veznog. Vrsaljko je igrao svoju poziciju, on je potencijal, nemam ga pravo držati po strani. Puljić je odigrao korektno na stoperu. Ima kvalitetu, dobio je šansu i opravdao je - istaknuo je plavi strateg, a na informaciju da se sportskom direktoru Zoranu Mamiću nije svidjelo što je napravio sa sastavom, samo je kratko poručio:

- Ja radim svoj posao, nadam se da je do danas to bilo na razini Dinama.

Osvrnuo se tada još malo na utakmicu.

- Bilo je teško izaći na teren u drugom dijelu nakon što gubiš 0:2, imaju dečki još traume od prošle godine. Inzistirao sam stoga da ne spuste glavu. Imali smo raspoloženog protivnika, i mi smo mogli bolje reagirati u nekim situacijama. No, objektivno, mi smo četvrta kvalitativna skupina, Porto i PSG su klasa iznad - ističe Čačić koji je progovorio i o ciljevima do kraja natjecanja po skupinama.

- Cilj je u svakoj utakmici biti što bolji, rasti kao momčad. Hoćemo li uspjeti, to ovisi. Treba biti svjestan i jak priznati da ako si sve napravio u okviru mogućnosti, nije grijeh ni izgubiti. U zadnje tri utakmice ćemo nastojati učiniti sve da budemo na nogama. To je najvažnije - smatra šef plave svlačionice.

Osvrnuo se Čačić i na slabu posjetu.

- Ne znam... Teško mi je odgovoriti na pitanje zašto nema publike. To je pitanje za sociologe, psihologe, politologe... Ovo je najeminentnija priredba na svijetu, ne mogu vjerovati da ljude to ne interesira, da je publika iščezla.

>>Dinamov najmlađi igrač u povijesti LP-a Halilović: Bio je lijep debi!

>>Šimunić: A sad idemo malo u šoping po Parizu!

>>Šuker: Da Dinamo uloži 200-300 milijuna, bilo bi puno bolje...

Komentara 34

HR
hrvatin
23:41 24.10.2012.

Nijedan trener na svijetu nema pravo i nikada nebi smio reci da moraju biti zadovoljni porazom,a Cacic to ponavlja svaki put.To tako jadno zvuci,iako mozda nekada dotakne srz problema,takve izajve su neprimjerene jer to stvara igracima sliku u glavi da svaki iduci puta idu na travnjak izgubiti jer ce protiv njih igrati neki kao nadljudi koji su toliko superiorni.To su gluposti,borbom se moze mnogo nadoknaditi.

KA
Kaj
23:45 24.10.2012.

Čačiću doviđenja! Nisi ni svjestan da si smijenjen već prije utakmice hahaha Kad ga razj...te, on doda gas, novi trener Dinama je Kruno Jurčić! ili prof. Ivanković! :)

HR
hrvatin
23:38 24.10.2012.

Najbolje je dinamu da se iduce godine ako se plasira u evropsku ligu,lijepo zahvali,uzme nesto novaca i ustupi mjesto nekom timu koji se nece sramotiti ovako.Zna se da su evropski timovi jaki,ali ipak da netko na tebi pravi rukometne rezultate i gol razliku nekoliko godina a redom,previse je.Ovi decki su izgleda dobili kompleks od svih tih poraza i vise ne vjeruju da ikoga mogu pobijediti.Zalosno je da masa puno boljih evropskih klubova ne igra u ligi prvaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije