Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk

Bugarska legenda Krasimir Balakov novi trener bijelih

krasimir balakov
daylife.com
27.05.2011.
u 13:30

Hajdukovo izaslanstvo po trenera je išlo u inozemstvo pa će splitski klub nakon Edoarda Reje ponovno na klupi imati stranca

Kada je Nadzorni odbor Hajduka dao zeleno svjetlo, prihvatio sve ono što su mu iznijeli Hrvoje Maleš i Milo Nižetić, objavljeno je: trener Hajduka bit će legendarni bugarski nogometaš Krasimir Balakov (45)!

Sjećamo se one strašne “desetke”, igrača koji je u dresu Bugarske i Stuttgarta privlačio jednostavnošću igre i potezom. Trenersku karijeru počeo je kao pomoćni trener u Stuttgartu, kasnije je vodio Grasshopper, St. Gallen, a posljednji trenerski angažman bio mu je u bugarskom Černomorecu s kojim se razišao zbog financijske krize.

Član uprave zadužen za struku Milo Nižetić najavio je predstavljanje Balakova za utorak. Mnoge je iznenadila Hajdukova odluka, a zlobnici su komentirali da se Malešu svidio zbog frizure. Kerum, Maleš, Balakov... Jedan dobar frizer u Splitu mogao bi dobro zaraditi.

Balakov se odmah javio na njemački mobitel. Odlično govori njemački, portugalski, španjolski, naravno i bugarski, ali ni hrvatski mu nije stran.

– Znam gdje dolazim, Hajduk je veliki klub, koji posljednjih šest godina nije bio prvak. Stižem u Split pun motiva, želje za dokazivanjem, spreman sam Hajduk vratiti tamo gdje mu je mjesto, a to znači na vrh hrvatskog nogometa. Usto, želim da postignemo značajan rezultat u Europi, to mi puno znači – kazao je Balakov lomeći jezik na nekim našim riječima, ali ide mu dobro.

Uostalom, u Stuttgartu je igrao sa Zvonimirom Soldom, pa je valjda nešto i naučio.

– Soldo mi je prijatelj, razgovarao sam s njim. Znam za suparništvo između Hajduka i Dinama, to je dobro. Jer, gdje nema rivaliteta, nema ni kvalitete.

Nekoliko sati prije nego što je službeno objavljeno da je Balakov novi trener bijelih, s Marijem Mandžukićem razgovarali smo o njemu.

– Bio je nedavno dva tjedna kod Magatha, pratio je treninge – rekao je Mandžukić.

A Balakov nam je otkrio svoj osnovni postulat.

– Rad, rad i samo rad, uz veliku disciplinu. Ne volim puno pričati – zaključio je Balakov.

Legendarni bugarski nogometaš njemačkog mentaliteta, koji obožava golf, jedva čeka prvi proziv da započne s treninzima. Prije nego što se odlučio za Hajduk, dvojio je jer je imao i ponudu Eintrachta iz Frankfurta.

No, procijenio je da u Splitu može postići velik rezultat. Zbog toga i dolazi. Nakon Ivana Vucova s kraja osamdesetih godina, evo novog Bugarina na Hajdukovoj klupi.

Ključne riječi

Komentara 22

JA
JackRussell
13:59 27.05.2011.

Hahahaha....Maleš je putova od zemlje do zemlje i svima nudio posao, pa uzeo onog koji je prvi prihvatio....hahahaha

Avatar cluesblues
cluesblues
14:19 27.05.2011.

to males trazi svoje dvojnike po europi - ovaj je valjda bio naslicniji, bar po \"modernoj\" frizuri....

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
13:50 27.05.2011.

Možda Maleš bira trenere po kvaliteti njihovih loknica? Balakov mi je uvijek djelovao kao neki Kirgistanac, a ne Bugar. Ali, definitivno je bio igračina. Kao trener, nemam pojma. Prednost mu je što je stranac, a i to što će muu kao Bugarinu bit lakše naučit hrvatski. Mislim da nije ovdje za vezu bio bitan Soldo, nego Živković, koji je igrao u Stuttgartu kad je Balakov tamo bio pomoćni trener.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije