Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brazil – čile 3:0

Brazilci lagano do četvrtfinala, Čileanci i dalje ostali mušterija

'Brazil\'s midfielder Kaka (C) fights for the ball with Chile\'s midfielder Carlos Carmona (back) and Chile\'s striker Alexis Sanchez  during the 2010 World Cup round of 16 football match Brazil versu
Foto: 'PEDRO UGARTE'
1/20
28.06.2010.
u 22:25

Dungina momčad nije igrala atraktivno, no bljeskovi Juana, Luisa Fabiana i Robinha bili su dovoljni da Brazil treći put u povijesti prvenstava izbaci Čile

Nismo uživali u brazilskoj sambi. Dungin Brazil nije tako atraktivan, no moto brazilskog izbornika očito je da cilj opravdava sredstvo.

Unatoč tome, nekoliko bljeskova bilo je dovoljno da Brazil izbori četvrtfinale Svjetskog prvenstva pobjedom nad Čileom (2:1). U četvrtfinalu će snage odmjeriti s Nizozemskom.

Dobro je Dunga, čini se, proučio čileansku igru i zaključio da su najtanji u defenzivnom skoku. To se potvrdilo u 34. minuti. Maicon je izveo korner, a najviši je bio branič Juan koji je  zabio za vodstvo.

A nakon četiri minute sve je već bilo gotovo. Luis Fabiano u 38. minuti na dodavanje Kake postigao je svoj treći pogodak na SP-u.

Čileanci su bili simpatični, u čvrstom i kompaktnom bloku samo do spomenute 38. minute. U strijelce se u 59. minuti upisao i Robinho.

Bilo je to treći put da Čile igra u drugom krugu na Svjetskom prvenstvu. Dva prethodna puta izbacio ih je Brazil (1962. u polufinalu i 1998. u osmini finala). Čileanci ni sada nisu imali sreće.

Bila je to treća utakmica koju je sudio engleski sudac Howard Webb. Sudio je kada je Švicarska pobijedila Španjolsku, odnosno Slovačka Italiju. Ovaj put Brazilci nisu dopustili iznenađenje.

Brazil je pobijedio u šest posljednjih susreta u knock-out fazi protiv južnoameričkih momčadi. Zadnji put izgubio je 1990. godine u osmini finala od Argentine (0:1).

A Brazil je Čile svladao u svih sedam njihovih posljednjih međusobnih susreta, a zabio je čak 28 pogodaka.

Brazilski izbornik Carlos Dunga Čileu je suprotstavio najstariju momčad knock-out faze Svjetskog prvenstva u JAR-u, staru 28 godina i 350 dana. Čileanski prosjek bio je 25 godina, a u pet od šest susreta drugog kruga slavila je mlađa momčad. Samo su stariji Nizozemci pobijedili Slovačku.

Vratio se Dungi najvažniji igrač u veznom redu. S Kakom u momčadi Brazilci su neporaženi već u 33 susreta. Posljednji put izgubili su 2007. godine od Portugala u prijateljskom susretu.

stadion: Ellis Park / Johannesburg

sudac: Howard Webb (Engleska)

gledatelja: 54 096

igrač utakmice: Robinho

strijelci: 1:0 Juan (35, Maicon), 2:0 Luis Fabiano (38, Kaka), 3:0 Robinho (59, Ramires)

Ključne riječi

Komentara 4

SM
SMITSMIT
16:52 29.06.2010.

VODA POTEGNUTA

VA
Valderama
22:35 28.06.2010.

Prije smo se divili napadu Brazila...danas obrani. Neznam kako opisat Brazilce. Gledajuci ovu utakmicu: hladnokrvni, precizni i smrtonosni. Zao mi je za Cileance. Igraju jako lijep nogomet.

OB
-obrisani-
09:32 29.06.2010.

Ma Brazilci igraju lepršavo i lagano poput kockastih sa zapadnog balkana. Razlika je jedino u tome da Brazilci to naprave na World Cupu protiv Čileanaca a zapadni balkanci to naprave na srazu vanka World Cup divova protiv Lihtenštejna..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije