Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJIN ŠEF

Bjelica: Normalno da su Hajdukovi 
i Osijekovi navijači uz nas

austria,nenad bjelica (1)
Igor Kralj/PIXSELL
21.08.2013.
u 08:22

Bjelica je jučer slavio rođendan, a njegovi igrači su mu darovali tortu u autobusu

Svojim su autobusom nogometaši bečke Austrije oko 13 sati doputovali u Zagreb i odsjeli u hotelu “Hilton”. Nakon što je ručao s momčadi, trener Nenad Bjelica spustio se u predvorje hotela u kojem su ga uz kavicu čekali Nino Bule s kojim je igrao u Admiri Wacker te Igor Cvitanović s kojim je odrastao u Osijeku.

Nemamo sad imperativ

– Ne osjećam nikakav pritisak, nemam tremu, u klubu nitko nije postavio imperativ ulaska u Ligu prvaka – rekao nam je Bjelica i ponudio usporedbu:

– Koliko smo sad mirni, barem smo toliko bili nervozni u 3. pretkolu protiv Hafnarfjordura! Imperativ je bio osigurati nastup u Europskoj ligi, između dviju utakmica s Islanđanima gotovo nitko ni s kim nije razgovarao, napetost se mogla rezati nožem! Srećom, izbacili smo Islanđane, osigurali europsku jesen i zaradili četiri milijuna eura, što je petina godišnjeg proračuna kluba. I sad mirni čekamo okršaje s Dinamom, u kojima možemo mnogo toga dobiti, a baš ništa izgubiti – smatra Bjelica.

Rekao je da je Austrijin proračun dvadesetak milijuna eura. Što znači da Bjeličin klub raspolaže s više novca nego Dinamo. Proračun plavih nije više od 15 milijuna eura. Unatoč tomu, i Bjelica smatra da je Dinamo favorit.

– Dinamo ima više iskustva, više kvalitete, ali milijun se puta u nogometu pokazalo da ne pobjeđuje uvijek bolji. Znam da nas Dinamo neće podcijeniti, no svejedno se nadam dobrom rezultatu u Zagrebu kako bismo imali pravu priliku za prolaz na svom malom, ali još kako “vrućem” stadionu! Velike nade polažemo u uzvrat...

Kakvu Austriju možemo očekivati u Maksimiru? Zatvorenu i izrazito defenzivnu ili ćete se nadigravati?

– Moje momčadi nikad nisu igrale zatvoreno, to nije moja nogometna filozofija. Došli smo u Zagreb igrati ofenzivno, zabiti gol, došli smo po pobjedu.

Dobro ste proučili Dinamo, gdje je najopasniji?

– Gledao sam šest utakmica plavih i gdje god pogledaš, prijeti opasnost! Soudani, Fernandes pa Čop, Pinto... Da ne govorim o Sammiru. Dinamove slabosti? – Ne znam, iskreno ne znam. Malo sam slabosti vidio u tih šest utakmica. Možda neiskustvo vratara ili Šimunovića, bude li igrao.

A je li neki od tih Dinamovih šest suparnika bio na razini vaše momčadi?

– Bez lažne skromnosti, bolji smo od svih tih momčadi. Imam izvrsnu, zdravu i karakternu momčad, krasi nas zajedništvo, dobro smo posloženi i uigrani, puni samopouzdanja, dižemo se iz utakmice u utakmicu. I zato sam optimist i nadam se da ćemo, nakon dvije neizvjesne utakmice, ući u Ligu prvaka.

Na što ste mislili kad ste rekli da vam ide u prilog spoznaja da neće svi Hrvati navijati za Dinamo?

Rapideri protiv nas

– Aludirao sam na klupsko suparništvo. Svi Austrijanci sigurno neće navijati za Austriju, posebno “rapideri”, kao što ni mnogi navijači Hajduka neće navijati za Dinamo. Uz mene će također biti i velik broj navijača Osijeka, dobio sam mnogo poruka potpore. I to je normalno, ne vidim ništa loše u takvom suparništvu.

Kad su se to navijači Reala radovali uspjesima Barcelone i obrnuto?

– To je tako. Druga je stvar kad igra hrvatska reprezentacija. Pa ja sam bivši hrvatski reprezentativac i sad sam veliki navijač Hrvatske, ali silno želim u srijedu pobijediti Dinamo.

Nenad Bjelica je jučer proslavio 42. rođendan, a njegovi nogometaši su mu u autobusu darovali tortu.

Kako ste proslavili rođendan?

– Pa nisam mogao, proslavit ću 27. kolovoza rođendan i ulazak u Ligu prvaka!

>> Bjelica se otvorio Austrijancima: Rat u Hrvatskoj bio je nepotreban

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije