Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojiti dvojac

Bilić nas je smirio, lako ćemo u Ateni

Hrvatska Izrael (1)
Pixsell
07.09.2011.
u 07:46

Modrić je zadnji pogodak postigao 6. lipnja 2009. godine, a Eduardo je u četiri utakmice protiv Izraela zabio šest puta

Dvije godine i tri mjeseca, od 6. lipnja 2009. godine, čekali smo pogodak Luke Modrića za reprezentaciju! I dočekali smo ga kad je bilo najvažnije, Lukinim dalekometnim hicem u suprotne rašlje sa 25 metara u 47. minuti dvoboja s Izraelom, Hrvatska se vratila iz ponora, duboko udahnula i jurnula po rezultatski preokret! Na poluvremenu je bilo 1:0 za goste, tribine su okrenule leđa izborniku i igračima, a onda je Luka opet donio pozitivno ozračje, da bi s dva kasnija pogotka Eduardo vratio našu vrstu na čelo ljestvice, poslije remija Grčke u Rigi.

Nikad nisam gledao sebe

- Hvala Bogu da smo pobijedili, presretni smo zbog ovih bodova, koji su dobili dvostruku vrijednost nakon remija Grčke. I meni je napokon lopta dobro sjela, sreća je da smo odmah izjednačili, pa smo se mogli držati Bilićevih savjeta iz svlačionice. Smirio nas je, rekao nam je da nastavimo u drugom dijelu igrati strpljivo, a samopouzdanje nam je digao i rezultat iz Latvije, tada je Grčka gubila. Moj gol i crveni karton Ben Haima odveli su utakmicu u jednosmjernu ulicu, kad je Dudu zabio za 2:1, bilo je samo upitno koliko ćemo im golova zabiti – govorio je Luka Modrić.

Zabili ste za reprezentaciju zadnji put prije 27 mjeseci...

- Da, dugo je vremena prošlo, bilo je i mnogo pehova, gađao sam vratnice. Mnogi su me zbog toga kritizirali, najvažnije da reprezentacija pobjeđuje, a sasvim je svejedno tko će zabiti. Nikad nisam gledao sebe, nego momčad, tako će biti i u budućnosti.

Pogodak za 2:1 bio je iz Dinamovih dana – vaša asistencija i Eduardova neumoljiva realizacija?

- Ha, ha... Ipak smo proveli tri prekrasne godine u Dinamu, još je u nama ostalo nekih akcija.

Vraćate li se čiste glave u London? Jeste li se pomirili s ostankom u Tottenhamu?

- Moram se pomiriti, profesionalac sam i igrat ću za Spurse jednako dobro kao i dosad. Vraćam se čiste glave, posebno zbog ove pobjede.

A Eduardo ni sam nije mogao otkloniti dvojbu je li zabio gol za 3:1 ili ne. Zanimljivo, Dudu je protiv Izraela igrao četiri utakmice i zabio je čak šest golova.

- U nešto sam udario glavom, ili u loptu, ili u nečiju glavu, nisam siguran – kaže Dudu.

No, ako ga Uefa ističe kao strijelca, nećemo ni mi biti veći katolici od Pape.

Ne gubimo glavu

- I u Splitu smo gubili, pa smo preokrenuli rezultat. Iskusni smo, ne gubimo glavu kad imamo negativan rezultat. Sad je najvažnije da smo prvi na tablici i to ćemo zadržati. U Ateni nas čeka najlakša utakmica kvalifikacija, nećemo više morati probijati "bunker" kao u većini utakmica dosad, Grci moraju krenuti ofenzivnije. A mi idemo po pobjedu!

Očekujete li da ćete u Ateni biti u startnoj postavi?

- Ne zamaram se time, izbornik odlučuje o sastavu. Ja sam već dugo tu, sretan sam što sam u reprezentaciji Hrvatske.

Što vam je Bilić rekao prije nego vas je uveo u igri?

- Da pokušam što duže zadržati loptu i da više ulazim u sredinu, manje po boku – govorio je Eduardo, na kojem je Ben Haim zaradio isključenje, a Maksimir je opet skandirao "Dudu, Dudu"!

- Lijepo je to čuti, ovo je ipak moj stadion, ponosan sam na to.  

Komentara 34

NI
nisde
08:33 07.09.2011.

bravo eduardo,modrić i mandžukić-skidam kapu lijepo odigrana utakmica. nula za pletikosu tri oštra udarca u dvije utakmice niti jedan obranjen,sva sreća jedan poništen.

JR
J-RASH
08:56 07.09.2011.

Bravo nisde...ponavlja se stara priča, daleko od toga da je on kriv za golove, ali brate mili daj nas jednom spasi, uvijek je iza utakmice ona stara parola: \"kod gola nije mogao ništa\"...pa zato i braniš u reprezentaciji da nekada skineš i nemoguće, a on to nije u reprezentaciji radio nikada...

Avatar potrosnja-goriva.net
potrosnja-goriva.net
12:37 07.09.2011.

@squalus da,Lakića sam zaboravio. A Bilić je i Iličevića zaboravio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije